Obavijesti

Sport

Komentari 278

Bjelica srušio bivši klub, Pilj i Žaper su zabijali Livakoviću

Bjelica srušio bivši klub, Pilj i Žaper su zabijali Livakoviću

Imao je i Dinamo svojih prilika, no u par navrata je briljantno intervenirao Ivušić, a krajem prvog poluvremena Jakić je promašio prazan gol sa šest metara. Osijek je sad sve bliži vrhu

U derbiju 12. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 2-0 (0-0).

Strijelci za Osijek bili su Pilj (54) i Žaper (89).

Bila je to prilikama vrlo siromašna utakmica. U prvom poluvremenu jedinu opasnu situaciju za suparnička vrata imali su gosti u 40. minuti, no Jakić je iz odlične pozicije sa sedam-osam metara poslao loptu visoko preko grede.

Osijek je poveo iz svog prvog udarca u okvir gola na utakmici u 54. minuti. Igor Silva uspio je probiti desni bok i poslati prizemnu loptu u srce kaznenog prostora. Tamo je Mierez kratko proigrao Pilja, a ovaj je preciznim udarcem s 12-13 metara pogodio suprotni kut nemoćnog Livakovića.

Najveću priliku za izjednačenje Dinamo je propustio u 77. minuti, nakon što je Ivušić uspio obraniti udarac Ademija s desetak metara lopta je pala pred noge Petkovića na dva metra od gola, no njegov pokušaj Škorić je uspio blokirati.

Domaći su pobjedu potvrdili pred sam kraj susreta. Jurčević je u 89. minuti izveo udarac iz kuta koji je preletio Livakovića nakon čega je Žaper na drugoj vratnici s jednog metra uspio glavom zatresti mrežu.

Ovom pobjedom drugi Osijek se primaknuo vodećem Dinamu na tri boda. Dinamo ima 26, a Osijek 23 boda. Treća je Gorica sa 19 bodova i dvije utakmice manje od vodećeg dvojca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DERBI 12. KOLA HNL-A 15 SATI , Gradski Vrt, Osijek
Osijek
Pilj 54' Žaper 89'
2 : 0
Dinamo
Sortiranje događaja
90+5'

KRAAJ!

90'

Igrat će se pet minuta nadoknade!

89'

Osijek je izborio još jedan korner, a Osječani sad mirno i polako izvode taj udarac iz kuta dok se utakmica bliži kraju. No onda, kad se očekivalo dodavanje, korner je bio ubačaj, a Žaper ga je zakucao u mrežu!

86'

Dinamo i dalje pritišće, no trenutačno sve izgleda jalovo...

77'

Nevjerojatno što se sad dogodilo! Ademi je pucao s desetak metara, Ivušić je obranio, a lopta je na tri metra od gola došla do Petkovića koji se nalazio između dvojice! Ipak, Škorić je blokirao udarac i očistio to! 

Komentari 278