Obavijesti

Sport

Komentari 66

Evo gdje gledati Kup: Rudešov recept za Osijek, Belišće je već jednom skoro izbacilo Hajduk

Evo gdje gledati Kup: Rudešov recept za Osijek, Belišće je već jednom skoro izbacilo Hajduk

Danas kreće osmina finala Kupa, a program od 13 sati otvara Osijek utakmicom protiv Rudeša. Hajduk gostuje u Belišću, a Slaven Belupo u Šibeniku. Sve utakmice prenosi HNTV

VIDEO

Najmasovnije hrvatsko nogometno natjecanje ide dalje. Danas od 13 sati utakmicom Rudeša i Osijeka kreće osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Za razliku od prethodnih sezona, ovaj put nije bilo iznenađenja pa su svi prvoligaši ostali na broju, osim Hrvatskog dragovoljca koji se nije niti plasirao u Kup.

Baš kao i u šesnaestini finala, ni u osmini finala nema ždrijeba već se parovi određuju na temelju koeficijenta u Kupu, a taj koeficijent je u Zagreb poslao Osijek koji gostuje kod neugodnog drugoligaša Rudeša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
U 13. kolu HNL-a sastali su se NK Osijek i NK Hrvatski dragovoljac

Igrači nekadašnjeg prvoligaša skuhali su fiš paprikaš uoči utakmice i u njemu su, tako se oni nadaju, skuhali recept za Osijek. 

Landekina taktika, Aleksin dribling, Ćosova sigurnost i Sekulina energija sastojci su koje su trener Ivica Landeka, napadač Aleksa Latković (bivši igrač Osijeka II), branič Robert Ćosić i napadač Martin Sekulić pripremili za slavonski fiš.

"Lege, dođite na porciju", pozvali su Rudešani.

Rudeš je prošle sezone zamalo skuhao porciju Dinamu koji je u kaljuži i nenogometnim uvjetima teškom mukom prošao u četvrtfinale. Klub iz zagrebačkog kvarta pun ambicija ušao je u novu drugoligašku sezonu, cilj je jasan, povratak u prvoligaško društvo, a sada imaju težak test koji će pokazati koliko je to realan san. 

Ove dvije momčadi su se u Prvoj HNL susrele osam puta, Osijek je slavio pet puta, dvaput je bio remi, a samo jednom su Zagrepčani došli do pobjede. 

- Pogledali smo njihovu Kup utakmicu protiv Bjelovara, utakmicu protiv Opatije... Radi se o ozbiljnoj momčadi, s ozbiljnim ambicijama i ozbiljnim projektom. Igrama pokazuju da su među dva, tri najizglednija kandidata za plasman u Prvu HNL, moramo se maksimalno pripremiti za utakmicu i biti spremni za izazov - kaže trener Osijeka Nenad Bjelica koji je ozbiljno shvatio Rudeš.

Utakmica počinje u 13 sati, a prijenos ja na HNTV-u. 

Osječane je ždrijeb poslao u Zagreb, a Hajduk u njihovo susjedstvo. Majstor s mora od 15 sati gostuje u Slavoniji kod Belišća.

A Splićani itekako pamte ovaj klub koji ih je već jednom poprilično namučio. U sezoni 2006/2007 igrali su također u osmini finala, a žilavi gosti iz Belišća su bili na pragu senzacije. Imali su 2-1 do 90. minute, no u tim trenucima Vučko je zabio za 2-2 i produžetke. Ipak, Hajduk nije dopustio iznenađenje. U produžecima je prebacio u brzinu više pa s 5-2 prošao dalje. 

Belišće je od formiranja hrvatske lige bilo u eliti. U prve dvije sezone Slavonci su zadržali prvoligaški status, a od sezone 1995/96. do 2008/09. konstantno su bili drugoligaši. Otad su stabilan trećeligaš i nitko ih na domaćem terenu nije pobijedio od 2018. godine!

Šibenik i Hajduk susreli se u 12. kolu HT Prve lige

Hajduk je u šesnaestini finala na jedvite jade izbacio Primorac iz Biograda (2-1), a Jens Gustafsson, kojemu se klima klupa, očekuje još teži susret protiv Belišća. 

- Očekujemo da će Belišće biti ipak malo bolje. Moramo biti 100-postotno disciplinirani, fokusirani i vjerujem da ćemo upravo takvi i biti - kazao je Šveđanin.

Splićani su, naravno, ogroman favorit. Koeficijent na njihovu pobjedu je 1.15, a na pobjedu Slavonaca 13. Utakmica počinje u 15 sati, a prijenos je na HNTV-u. 

Današnji program Kupa donosi nam još jedan susret, prvoligaški sraz između Šibenika i Slaven Belupa koji počinje u 17.30.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu