Obavijesti

Sport

Komentari 8

Evo gdje gledati spektakl u Splitu: Hrvati i Mađari za zlato

Evo gdje gledati spektakl u Splitu: Hrvati i Mađari za zlato

Mjesec dana paklenih priprema, brojni treninzi i pripremne utakmice stat će u večerašnje 32 minute. Mjesto događanja Spaladium Arena, a glavni akteri Hrvatska i Mađarska koje će se boriti za europsko zlato od 20.30

VIDEO

S ponistre se vidi zlato, tako blizu, a još bliže bit će, nadamo se, večeras. Karte su odavno rasprodane, Spaladium Arena bit će krcata, a da kojim slučajem presele bazen na Poljud, ni to ne bi bilo dovoljno za sve zainteresirane. Bit će to spektakl kakav su Hrvatska, Split i hrvatski vaterpolo odavno čekali i koji nam je trebao. 

Pokretanje videa...

Roko, maskota EP-a u vaterpolu 01:26

Mjesec dana paklenih priprema, brojni treninzi i pripremne utakmice stat će u večerašnje 32 minute. Mjesto događanja Spaladium Arena, a glavni akteri Hrvatska i Mađarska koje će se boriti za europsko zlato.

Naši vaterpolisti su prije dva dana u čudesnoj atmosferi pobijedili Italiju 11-10 i najavili spektakl u finalu, a Mađari su iznenadili Španjolsku (11-10). Ove dvije reprezentacije posljednji put su se u finalu susrele prije pet godina u Budimpešti kada samo ih srušili pred njihovim navijačima i osvojili svjetsko zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Splitu

Barakude su se četvrti put plasirale u finale Europskog prvenstva, 1999. smo izgubili Mađarske, a četiri godine kasnije od Srbije i Crne Gore. Na Krovu Europe bili smo prije 12 godina kada se prvenstvo igralo u Zagrebu. Osvajali smo bronce, ali do danas nismo uspjeli do finala. Mađari su 13 puta bili najbolji u Europi, ali većina tih zlatnih medalja došla je kada je vaterpolo bio  tek u povojima i to od kraja 20-ih pa nadalje. Posljednji put su finale igrali prije dvije godine i slavili pred svojim navijačima. 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Splitu

- Finale je uvijek 50-50 ali zbog ambijenta i špurijusa neka bude opet 55-45 za nas. Strašno je velika razlika zlatna i srebrna medalja. Imam i zlato i srebro, imam i olimpijsko srebro, međutim, znam koliko sam bio tužan nakon te utakmice i ne želim da mi sutra budemo tužni, bez obzira kako utakmica završila. Moramo biti ponosni, moramo dati zadnji atom snage da odemo do kraja - rekao je izbornik Ivica Tucak pa se okrenuo Mađarima.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, polufinale, Hrvatska - Italija

- Svi oni ulaze na poziciju beka po potrebi i to je pravo bogatstvo za nas. Bit će fizički zahtjevna utakmica, potrošnja na razini Italije, a ono što ćemo morati napraviti ako želimo dobiti, a želimo, moramo imati čvrsti blok, moramo biti agresivni u zonskoj obrani pod cijenu ne znam koliko isključenja. Neka, ići ćemo vani, imamo 5-6 bekova, branimo se odlično s igračem manje, to je naš najbolji segment igre i ključ sutrašnjeg uspjeha. Jednu utakmicu možete dobiti napadom, ali turnir se dobiva obranom. To su riječi velikih trenera, to su neki aksiomi sporta. Kao što je rekao srpski trener Svetislav Pešić, reprezentaciju ne čini 12 najboljih igrača nego 12 koji najbolje funkcioniraju izmetu sebe. Mi smo to uspjeli. Nakon utakmice i na večeri nije se muha čula, koncentrirani i mirni, vjerujemo u zlato...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Splitu

A vjerujemo i mi. Cijela Hrvatska i devet tisuća duša koje će od prve do posljednje minute gromoglasnim hukom nositi naše reprezentativce do zlata. 

Veliko finale igra se od 20.30 uz prijenos na HRT2. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića