Obavijesti

Sport

Komentari 71

Evo gdje gledati sudar Dinama i Hajduka i kada počinje derbi

Evo gdje gledati sudar Dinama i Hajduka i kada počinje derbi

Marko Livaja upitan je za derbi, Hajduk muku muči s ozljedama, a igrače bi usred utakmice mogao zateći i snijeg. Dinamo je favorit i ako iskoristi probleme Splićana mogao bi napraviti važan korak ka tituli

VIDEO

S nestrpljenjem se čeka najveći hrvatski derbi, 23. kolo HNL-a pružit će spektakl na Maksimiru u kojem Dinamo dočekuje Hajduk. Bit će to utakmica koja će jasnije pokazati gdje je tko, u kakvoj formi je zaista i koja će odrediti daljnji tijek prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji veliki derbi

Pokretanje videa...

Hajduk i Dinamo remizirali na Poljudu 01:41

Ako izuzmemo remi, pobjeda bi i jednima i drugima značila zaista mnogo. Naravno, jer je riječ o derbiju i uvijek je slatko pobijediti najvećeg rivala, ali i zbog situacije na tablici. Dinamo bi u slučaju pobjede pobjegao na ogromnih 11 bodova s utakmicom manje te, uvjetno rečeno, osigurao novi naslov prvaka dok bi se Hajduk slavljem primaknuo lideru prvenstva na samo pet bodova i zadržao šampionske ambicije.

POGLEDAJTE VIDEO: TKO ĆE POBIJEDITI, DINAMO ILI HAJDUK?

Dinamo će biti favorit i na pobjedu Zagrepčana koeficijent iznosi 1,75. Na slavlje Splićana je 4,50, a da će utakmica završiti podjelom bodova iznosi 3,90.

Unatoč statusu favorita, 'plavi' će se morati itekako iskazati jer naboj će biti na vrhuncu, a vremenske prilike neće ići u korist igračima. Temperatura će biti stupanj do dva iznad nule, a vjetar će pojačati osjet hladnoće. Povremeno može biti slabog snijega, posebice u drugom poluvremenu.

Trener Hajduka Ivan Leko ne vidi problem u vremenu.

- Možda je to bolje za nas. Trebamo vjerovati da sve što se događa ide nama u prilog. Kako bude nama, tako će i protivniku - kazao je Leko.

Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo neće imati većih problema s izostancima, dok je još uvijek pitanje hoće li za Hajduk igrati najveća uzdanica Marko Livaja.

- Neki igrači, Mišić, Špikić i Drmić imaju zdravstvene poteškoće, ali uspjeli su se oporaviti i tu su. Samo Petar Bočkaj još vuče ozljedu iz Splita - rekao je Ante Čačić, no Špikićeva ozljeda gležnja iz Varaždina vjerojatno znači da će derbi započeti na klupi.

Livaja je virozan i u Zagreb stiže odvojeno od suigrača kako bi se izbjegla mogućnost širenja zaraze. Do posljednjeg trenutka neće se znati hoće li zaigrati ili ne, odnosno hoće li ga Leko gurnuti u vatru nakon slične situacije s Darijem Melnjakom koja se pokazala kao promašaj.

Split: Utakmica 22. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Hajduk ima problema i u zadnjoj liniji pa postoji mogućnost da na poziciji stopera zaigra trenutačno najveći 'bili' talent Luka Vušković (16). Nema Eleza niti Awaziema, neće igrati Prpić ni Borevković, a ozlijeđen je i Kalinić.

Utakmicu ćete moći gledati na dva TV kanala. Derbi će prenositi drugi kanal Hrvatske radiotelevizije (HRT 2), ali i prvi kanal Max Sporta (Max Sport1).

Derbi počinje u nedjelju u 15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani