Obavijesti

Sport

Komentari 104

Evo gdje možete gledati susret Šahtara i Dinama u Ligi prvaka

Evo gdje možete gledati susret Šahtara i Dinama u Ligi prvaka
1

Dinamo i Šahtar nakon dva kola imaju po tri boda i obje momčadi su pobijedile Atalantu, a danas će međusobno odmjeriti snage. Tko pobijedi, on će biti u prednosti u utrci za osminu finala Lige prvaka...

VIDEO

Već je prošlo 11 godina od posljednjeg okršaja Dinama i Šahtara, a bilo je to u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Situacija je danas nešto drugačija. Šahtar više nije toliko jak kao prije, a više ni ne igra u svom Donjecku gdje i dalje bjesni rat. Utakmica će se igrati u Harkivu na sablasno praznom stadionu. Iako je u pitanju Liga prvaka, nije da su stanovnici Harkiva baš nešto oduševljeni, klub iz Donjecka ne 'fermaju' ni pet posto.

Pokretanje videa...

08:03

To je sigurno sjajna vijest za 'modre' koji će u Ukrajini imati veliku podršku svojih navijača, a u Harkiv bi ih trebalo stići više od 1000. Dinamo će prvi put ove sezone igrati od 18.55 u grupnoj fazi Lige prvaka, a prijenos susreta protiv Šahtara moći ćete pratiti na Planet Sportu 1 koji se nalazi u posebnom paketu.

Bjelica: Jesam li se razmišljao maskirati u Zorra? Ne, nisam
Bjelica: Jesam li se razmišljao maskirati u Zorra? Ne, nisam

Emisija čiji su domaćini uvijek zanimljivi Joško Jeličić i Stipe Pletikosa počinje u 18 sati. 

Trener Nenad Bjelica ima velikih problema sa slaganjem prve postave, a još nije sigurno hoće li Arijan Ademi i Bruno Petković zaigrati od prve minute. Obojica imaju problema s gležnjem, a Makedonac je u nešto lošijem stanju. Što se tiče Dominika Livakovića, on se oporavio i spreman će stati među stative stadiona Metalist. Što se tiče ostalih pozicija, najveće pitanje je tko će zaigrati na desnom krilu. Kao rješenje nameće se Dani Olmo.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

- Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom, ali vidjet ćemo postoji li još neki na ovom svijetu s kojim možemo iznenaditi - rekao je Bjelica pa progovorio o kvaliteti Šahtara.

-  Ma cijeli napad, svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i da će na njemu biti najveća pozornost.

Omjer Dinama i Šahtara

Dinamo će danas šesti put igrati protiv Šahtara, a u dosadašnjih pet pokušaja, dva službena i tri prijateljska, nikad nije pobijedio Ukrajince. Samo je jednom 2015. godine izvukao remi u prijateljskoj utakmici. Završilo je 1-1, a autogol je za tada zabio Darijo Srna. Samo je jednom u pet utakmica neki dinamovac zabio gol Šahtaru. Bio je to Boško Balaban, koji je zabio iz slobodnog udarca u porazu Dinama 3-1 u Maksimiru u uzvratnoj utakmici pretkola Lige prvaka.

Hoće li igrati Ademi i Petko? Odradili su trening u Harkivu
Hoće li igrati Ademi i Petko? Odradili su trening u Harkivu

Šahtar je u strašnoj formi, ima 11 pobjeda u 11 kola ukrajinskog prvenstva. Pobijedio je i Atalantu u Milanu, a po kladionicama je favorit protiv Dinama. Koeficijent na ukrajinskog prvaka je 1,65, na remi je 3,80, a na pobjedu našeg prvaka je 5,50.

Sudi stari znanac

Antonio Miguel Mateu Lahoz će suditi utakmicu u Harkivu, a Zagrepčanima baš i nije ostao u lijepom sjećanju. Sudio im je jednom, u studenom 2015. godine kad je na klupi Dinama bio Zoran Mamić. Olympiakos je u Pireju pobijedio 2-1, u 4. kolu Lige prvaka. Posljednjih je deset minuta Dinamo igrao bez isključenog Josipa Pivarića, a Španjolac i njegovi pomoćnici su s nekoliko čudnih odluka pomogli Grcima da dođu do pobjede.

Sad valjda Španjolac neće biti čovjek odluke i neće suditi domaćinski kao tada. 

Gdje gledati ostale utakmice

Kao što je već poznato, i ove sezone u Hrvatskoj prava na Ligu prvaka ima A1 Hrvatska, te će se sve utakmice prenositi na kanalima PlanetSporta. 

Po dvije utakmice dnevno igrat će se od 18.55, a ostale od 21 sat. Srijedom, pravo na prvi odabir ima HTV, što znači da će preostale dvije utakmice utakmice koje će Dinamo igrati u srijedu biti dostupne svima na HTV-u, a ostale tri bit će na PlanetSportu.

Programi se emitiraju preko operatera A1 TV-a i B.net TV-a. Planet sport kanali mogu se gledati na A1 TV platformi, dok ih A1 mobilni korisnici mogu pratiti na A1 Xplore aplikaciji.

Za sve korisnike omogućena je i kupovina pojedinačne utakmice na webu (PPV) - Saznaj više.

A1 Hrvatska ima prava prijenosa Lige prvaka od sezone 2018/2019. do 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti.

Osim Dinama, na Planet Sportu nas tijekom utorka očekuju brojne zanimljive utakmice, a znatiželjne oči hrvatskog stanovništva bit će uprte u Madrid gdje igraju Atletico i Bayer Leverkusen te u Istanbul gdje Real traži tri boda protiv Galatasaraya. 

U nastavku vam donosimo cjelokupni raspored prijenosa utakmica prvog dana trećeg kola grupne faze Lige prvaka. 

Od 18:55

  • Šahtar - Dinamo (PlanetSport 1)
  • Atletico - Bayer Leverkusen (PlanetSport 2)

Od 21:00

  • Manchester City - Atalanta (PlanetSport 1)
  • Galatasaray - Real Madrid (PlanetSport 2)
  • Olympiacos - Bayern München (PlanetSport 3)
  • Tottenham - Crvena zvezda (PlanetSport 4)
  • Juventus - Lokomotiv Moskva (PlanetSport 5)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića