Obavijesti

Sport

Komentari 7

Evo što kažu 'vatreni' nakon plasmana u finale Lige nacija: 'Kad vidim Modrića kako trči...'

Evo što kažu 'vatreni' nakon plasmana u finale Lige nacija: 'Kad vidim Modrića kako trči...'

Čuli smo da će navijači doći, ali nisam mislio da će biti u ovolikom broju. Kada smo izašlo na stadion prije utakmice pogledati teren, samo se čuo hrvatski jezik. Hvala im, rekao je Josip Juranović

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
MARTIN ERLIĆ

Na kraju se malo odužilo. Hrvati smo, navikli smo na to. Ali najvažnije je da smo prošli i idemo u finale. Gol u 96.? Ako nisi koncentriran, desi se mala pogreška. Bili smo kasnije koncentrirani i pobijedili. Atmosfera je bila spektakularna, navijanje i sve. Tko god nam dođe u finale, neće nam biti lako. Idemo skupiti energiju i najbolje se moguće pripremiti, kazao je Martin Erlić za Novu TV za kraj ove čudesne večeri. 

LUKA IVANUŠEC

Zadovoljni smo što smo u finalu. Idemo se odmoriti i probati uzeti zlato. Ja u prvom sastavu? Vidio sam na nekim treninzima da sam u prvoj postavi, ali do sastanka nisam mogao biti 100 posto siguran. Danas sam saznao, drago mi je da sam bio u prvih 11 i odigrao solidnu utakmicu. Asistencija? Prebacio sam preko noge igraču, Pašalić se odvojio i pogodio. Modrić? Ne znam što više reći, fascinantno ga je gledati, od njega se puno može naučiti. Kako čovjek igra u 38. minuti, to je fenomen, svaka čast. Finale? Tko će biti bolji, neka dođe. A atmosfera je bila fantastična, hvala svima koji su došli u Rotterdam. Pozivam ih da dođu i na finale i da opet bude ovakva atmosfera, rekao je Luka Ivanušeca za Novu TV.

DOMAGOJ VIDA

Naravno da smo znali da će biti teško, igrali smo protiv teške ekipe. Prvi su zabili, ali to nas nije sputavalo. Igrali smo svoju igru, opustili smo se, igrali više naprijed. Na početku je bila šahovska igra. Čestitam suigračima, odigrali smo odličnu utakmicu, a posebno hvala ovim nevjerojatnim navijačima koji su ovu gostujuću utakmicu napravili kao da igramo kući. Nadglasali su domaćine, bilo je gušt i uživancija igrati, rekao je Domagoj Vida nakon pobjede protiv Nizozemske.

Nismo očekivali ovoliko puno navijača i da će nas ovoliko bodriti. Ne smijemo na ovome stati, znamo po što smo došli. Treba ovo zaboraviti, odmorit se i analizirati reprezentaciju protiv koje ćemo igrati. Siguran sam da će izbornik to najbolje napraviti, kao i do sada. Došli smo po zlato, ne mogu obećati, ali mogu reći da ćemo se boriti do zadnje kapi krvi i da ćemo dati sve od sebe da jedno zlato odnesemo kući.

Panika nakon gola u sudačkoj nadoknadi?

Nije nas uhvatila panika. Izbornik nas je smirivao, da nastavimo igrati kao što smo igrali do tada. Da vjerujemo u sebe i to se isplatilo. Hvala Petkoviću, ali svi su dali sve od sebe i zaslužemo smo pobijedili.

Bruno Petković?

Nemam puno trošiti riječi o Petkoviću. Bio je na klupi, nikome nije lako kad ne igraš, ali kad obučeš reprezentativni dres, to se sve zaboravlja. Igrao 10 minuta, pola sata ili cijelu utakmicu. Trčiš, goriš, uklizuješ, daješ sve od sebe. Njemu se to isplatilo. Sad je njemu, nadam se da će nekome drugome u nedjelju. NIje ni bitno, najbitnije da to zlato odnesemo kući i da nacija bude sretna.

Finale?

Nebitno protiv koga ćemo igrati u finalu. Moramo samo igrati svoj nogomet kao što smo igrali do sada. 

JOSIP JURANOVIĆ

Sretan sam, ponosan i mogu reći hvala ovim predivnim navijačima što su došli u ovako velikom broju, bili su uz nas od prve do zadnje minute kad smo gubili, podigli su nam vjeru i zbog njih smo odigrali ovako, rekao je Josip Juranović nakon velike pobjede nad NIzozemskom.

Jeste li mogli zamisliti da će ovoliko navijača doći?

- Čuli smo da će doći, ali nisam mislio da će biti u ovolikom broju. Kada smo izašloi na stadion prije utakmice pogledati teren, samo se čuo hrvatski jezik. Hvala im.

O čemu ste pričali na poluvremenu?

- To će ostati u četiri zida. Morali smo se uzdići i to smo napravili.

Bez obzira na preokret, cijelo vrijeme ste bili bolji?

- Imam osjećaj da smo držali konce igre s našim veznim redom koji je nevjerojatan. Imam čast da igram s njima. Kada su oni ovdje, nemamo se što bojati.

Kakva je reakcija bila kad ste dobili gol u 96.?

- Uvijek je drama s nama. Opet, kao na kraju, nikad ne gubimo vjeru. Idemo sto posto do kraja i to nam se vratilo.

Ovacije Modriću?

- Što reći više o njemu? Igrao sam protiv njega u Ligi prvaka, ovdje igram s njim. Kada vidim da trči skoro s 38 godina kao da ima 20, odmah ti je lakše. Želim mu zdrav život i da ostane s nama dugo. 

Španjolska ili Italija u finalu?

- Uživat ćemo pa ćemo vidjeti koga ćemo dobiti. 

PAŠALIĆ

Fenomenalan uspjeh. Ponovno pišemo povijest. Već smo bili ponosni što smo uopće došli na završnicu, što je samo po sebi fenomenalno. Ali kad smo već tu došli, htjeli smo ući u finale i pokušati osvojiti. Još nas čeka jedna utakmica. Imali smo vodstvo, bilo je očekivati da će oni ići na duge lopte, ali pokazali smo da imamo nevjerojatnu mentalnu snagu da se izvučemo iz teških situacija i da budemo pobjednici. Atmosfera je čudo, kao u Kopenhagenu i Beču, osjećali smo se kao kod kuće i bilo je sjajno igrati. Nemam želja za finale, pogledat ćemo u miru utakmicu, vidjeti što nam nosi. Spremni smo, kazao je Mario Pašalić za Novu TV.

Komentari 7