Obavijesti

Sport

Komentari 553

Nova senzacija u režiji Kraljeva: Preokretom izbacili Manchester City i izborili finale Lige prvaka

Nova senzacija u režiji Kraljeva: Preokretom izbacili Manchester City i izborili finale Lige prvaka
13

Real je slavio protiv Cityja sa 3-1 u Madridu i ukupnim rezultatom 6-5 osigurao plasman u finale LP u kojem će igrati protiv Liverpoola. Građani su imali sve u svojim rukama, a onda se ukazao Rodrygo

U finalu nogometne Lige prvaka 28. svibnja na stadionu Stade de France igrat će Real Madrid i Liverpool.

Pogledajte video: Santiago Bernabeu

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

Liverpool je u utorak preskočio Villarreal, a danas mu se pridružio i Real Madrid koji je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3-1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3-4 iz prve utakmice.

VIDEO Kako su 'građani' pali u 90 sekundi: Rodrygo zabio dva, a Benz 'zakucao' u produžecima
VIDEO Kako su 'građani' pali u 90 sekundi: Rodrygo zabio dva, a Benz 'zakucao' u produžecima

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema je iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3-1.

Luka Modrić je za "Kraljevski klub" igrao do 75. minute.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Manchester City

Bit će to rekordno 17. finale "Kraljevskog kluba" koji je rekorder i po broju osvojenih europskih naslova, čak 13. Liverpool će s druge strane igrati deseto finale, a do sada je momčad s Anfielda slavila šest, a izgubila tri puta.

"Kraljevski klub" nikada nije prošao u finale kada je izgubio u prvom polufinalnom susretu, bilo vani ili kod kuće. Osam puta je bio neuspješan, sve do večeras kada je u svom 31. polufinalu Kupa/Lige prvaka velikim preokretom stigao do  slavlja. Za City je ovo bilo je ovo tek treće polufinale u povijesti i drugi poraz. U premijernom polufinalu su 2016. ispali upravo od Real Madrida, dok su lani preskočili PSG, ali su u finalu izgubili od Chelsea.

Bila je to još jedna sjajna predstava, ne toliko razigrana i efikasna utakmica kao prošlotjedni okršaj na Etihadu. Međutim, daleko dramatičnija i napetija.

Strahonja o šamaru: Orsato nije htio utjecati na rezultat, a ne bi pogriješio s crvenim Laporteu
Strahonja o šamaru: Orsato nije htio utjecati na rezultat, a ne bi pogriješio s crvenim Laporteu

Real je krenuo bolje i već u četvrtoj minuti Karim Benzema je imao izglednu situaciju. Carvajal je ubacio, ali je Benzema ovog puta bio neprecizan glavom. Četiri minute kasnije Luka Modrić i Aymeric Laporte su "požutjeli" zbog međusobnog koškanja. Hrvatski kapetan je čak dobio lagani šamar, no Daniele Orsato nije smatrao kako bi Španjolac trebao dobiti crveni karton.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Manchester City

U 18. minuti je zaprijetio Vinicius no loše je pucao. Prvu ozbiljniju priliku City je imao u 20. minuti. Kevin De Bruyne je uposlio Bernarda Silvu koji je pucao, ali je njegov udarac obranio Thibaut Courtois.

Uslijedila je nova prilika domaćina, Toni Kroos je pucao iz slobodnog udarca, no lopta je od zida završila u korneru. U 40. minuti je uzvratio Phil Foden, ali je belgijski vratar bio još jednom siguran pa u prvom dijelu nije bilo golova.

Već u prvoj minuti nastavka Real je imao sjajnu priliku, no Vinicius Junior nije najbolje reagirao na odlično dodavanje Carvajala. Pritisak Reala mogao je donijeti promjenu rezultata i u 50. minuti. Vinicius je lijepo prošao po krilu, te  povratnom loptom uposlio Modrića koji je odmah pucao, no njegov udarac je blokirala gostujuća obrana.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Manchester City

Pogodak smo napokon vidjeli u 73. minuti. Bila je to lijepa akcija Engleza. Gundogan je dodao Bernardu Silvi, a ovaj produžio do Riyada Mahreza koji je pogodio u prvi kut Courtoisovog gola. Bio je to sedmi gol alžirskog igrača ove sezone u LP čime je postao najefikasniji igrač Citya u Ligi prvaka u nekoj od sezona.

City je mogao sve zaključiti u 87. minuti, no Mendy je s crte gola skinuo udarac Grealisha. Kada se već činilo kako će City u finale, ukazao se Rodrygo postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi za nevjerojatan preokret. Prvo je u 90. minuti pogodio za 1-1 na Benzeminu asistenciju, a potom dvije minute kasnije Carvajalov ubačaj glavom pretvorio u 2-1 i produžetak.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Manchester City

Nevjerojatan Realovo preokret nastavljn je i u dodatnom periodu. U petoj minuti produžetka Dias je zakasnio na jedan start oborivši Benzemu u kaznenom prostoru, a Orsato nije imao dvojbi pokazavši na bijelu točku. Benzema je bio siguran za 3-1. Bio je to 43. pogodak sjajnog francuskog napadača u 43 nastupa ove sezone.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Manchester City

City se mogao vratiti u život u 104. minuti, no Fernandinho je zakasnio na sjajan ubačaj Cancela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka 21.00 , Santiago Bernabeu, Madrid
Real Madrid
Rodrygo 90' 90+2' Benzema 95' (P)
3 : 1
Manchester City
Mahrez 73'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Real je u finalu Lige pravaka. Svjedočili smo još jednom neviđenom nogometnom čudu! Kraljevi nisu imali udarac u okvir gola Cityja punih 89 minuta, a onda je u 90. Rodrygo zabio za 1-1, a dvije minute kasnije za 2-1, odnosno produžetke. Tamo se bolje snašao domaćin, odnosno Benzema koji je prvo izborio, a onda i realizirao najstrožu kaznu i kupio svojoj momčadi ulaznicu za Stade de France 28. svibnja!

120'

Ubačaj iz kuta za City u 90.! Tri minute sudačke nadoknade pokazao je četvrti sudac.

118'

Ancelotti sve polaže u obranu. Izvadio je praktički sve napadače i na njihova mjesta ubacio veznjake i braniče. Real mora izdržati još tri minute plus sudačka nadoknada.

111'

Deset minuta dijeli Real od finala Lige prvaka. Svjedočit ćemo, prema svemu sudeći, novom nogometnom čudu...

105'

Ajmeeeee, koliko je sada sreće imao Real. Cancelo je ubacio, a Fernandinho je za dlaku zakasnio na drugoj stativi. Kraj prvih 15 minuta produžetka

Komentari 553