Obavijesti

Sport

Komentari 31

Fantastični Stipanović obranio srebro iz Rija: 'Nije dopušteno slavlje, a valjda će nas počastiti'

Fantastični Stipanović obranio srebro iz Rija: 'Nije dopušteno slavlje, a valjda će nas počastiti'

Stipanović je u posljednjem, napetom plovu obranio olimpijsko srebro i postao jedini Hrvat s dvije olimpijske medalje u jedrenju. Fenomenalan uspjeh našeg najboljeg jedriličara

VIDEO

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (35) osvojio je srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:57

Tonči je tako obranio srebro iz Rija 2016., a u današnji plov za odličja je ušao kao treći.

Sailing - Men

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Tomasgaard (85) brončani.

- Bilo je jako teško, kroz regatu sam nakon dobrog starta gubio. Nisam bio zadovoljan brzinom i u jednom trenu bio sam skroz bez vjetra i Norvežanin je prošao. Ostao sam koncentriran na jedrenje i nakon što sam došao na drugu bovu od orce, rekao sam sebi da sad idem - rekao je nakon povijesnog srebra Stipanović pa dodao:

- Bilo je dosta zahtjevno, imalo smo valove sa svih strana koje smo mogli iskoristiti. Bilo je dosta teško otići lijevo i desno, pokušao sam poloviti usred grupe. Ali ostao sam skoncentriran.

Sailing - Men

Tonči je u posljednji plov ušao kao treći, a imao je zadatak završiti ispred Norvežanina Tomasgaarda i Cipranina Kontidesa, kao i zadržati prednost ispred Nijemca.

- Danas smo imali vjetra i pokazalo se da je lijeva strana puno bolja iako je posljednjih dana bila desna. Nisam si mogao dati priliku da samo uđem ispred Norvežanina i Cipranina, nego gledati i na Nijemca, koji je bio 11 bodova iza mene.

Inače, Cipranin Pavlos Kontides je njegov momčadski kolega.

- Nadali smo se da će i Kontides osvojiti, naporno smo radili. Malo mi ga je žao, ali eto.

Što dalje, kako će se proslaviti srebro?

- Ne vjerujem da će u ovim okolnostima večeras biti slavlja. Ništa nije dopušteno, treba vidjeti hoće li nas u hotelu malo počastiti, ali treba pričekati.

Stipanović u karijeri ima svjetsko srebro i broncu, dok je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine bio četvrti. Sa srebrom iz Rija, i sada ovoga iz Tokija, Stipanović je jedini Hrvat s dvije olimpijske medalje u jedrenju!

POGLEDAJTE VIDEO: DOČEK TENISAČA U ZRAČNOJ LUCI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda