Obavijesti

Sport

Komentari 64

Fantastični Borna Ćorić izbacio četvrtog nositelja US Opena...

Fantastični Borna Ćorić izbacio četvrtog nositelja US Opena...
1

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je šestog tenisača svijeta Alexa Zvereva u drugom kolu US Opena. Nakon tri i pol sata igre bilo je 3-6, 7-5, 7-6, 7-6

VIDEO

Borna Ćorić (20) šokirao je četvrtog nositelja US Opena Alexandera Zvereva i nakon tri i pol sata igre izbacio ga s posljednjeg Grand Slama sezone. Hrvatski je majstor slavio 3-6, 7-5, 7-6, 7-6 u za neke ponajboljem meču u njegovoj seniorskoj karijeri.

- Uh, trebala mi je ova pobjeda, no ne bi se dogodilo ništa strašno da nisam pobijedio Alexa - rekao je Ćorić nakon fantastičnog meča te dodao:

- Borio sam se, dao sam sve od sebe, bio je to jako dobar dan za mene.

I dok Borna nije imao što izgubiti, mladi Nijemac itekako je osjetio pritisak koji mu je teniska javnost natovarila na leđa. Borna i Zverev nalaze se u donjem dijelu ždrijeba gdje je nakon otkazivanja Murraya bio najboljeplasirani igrač. Uz to, mnogi su ga smatrali i prvim favoritom iza Federera i Nadala za naslov.

- Ovo je bilo zabrinjavajuće, način na koji sam igrao bio je zabrinjavajuć, ma cijeli turnir je takav za mene. Znam da sam mogao napraviti neke velike stvari, nešto što još nisam u svojoj karijeri, no, eto, to se neće dogoditi ove godine. Jednostavnije od toga ne može biti - rekao je razočarani Zverev.

Bio je to sudar dvojice tenisača kojima teniski stručnjaci već godinama predviđaju da će u idućem desetljeću vladati svjetskim tenisom. I dok je Zverev na sjajnom putu da na taj put zakorači uskoro, Borna je malo zastao i trenutačno je 61. tenisač svijeta. No njih dvojica jako se dobro poznaju iz juniorskih dana pa su tako prije četiri godine igrali i jedan protiv drugoga u polufinalu juniorskog US Opena, a i tada je Borna slavio (6-4, 3-6, 6-0) na putu do naslova. Isto tako, Ćorić je slavio i u Cincinnatiju 2015., no to je već bio seniorski susret.

A koliko je ova pobjeda iznenađujuća govori i podatak da je Zverev u 2017. već osvojio pet turnira, no na US Open će ipak morati još malo čekati.

- Ma morao sam dobiti i treći i četvrti set. Malo zabrinjava jer mi se otvorio ždrijeb, bio sam favorit nakon odustajanja Murraya. Odigrao sam jako loš meč. Pritisak? Ma suočavam se s visokim očekivanjima cijelu svoju karijeru tako da je ovo samo još jedan korak za mene. Ništa se ne mijenja, moram puno raditi želim li osvojiti ovaj turnir u godinama koje dolaze - rekao je Zverev.

 S druge strane Ćorić nije mogao sakriti oduševljenje novom pobjedom nad igračem u Top 10.

- Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam do sada igrao, hvala vam puno. Mučio sam se, no zahvaljujući navijačima izvlačio sam najbolje od sebe. Zverev ima nevjerojatnu godinu i zato mi jako puno znači ova pobjeda, pogotovo nakon što sam se borio s ozljedom vrata - zaključio je hrvatski tenisač.

 U idućem kolu Borna će igrati protiv 32. tenisača svijeta Kevina Andersona.

Sjajni Čilić i Vekić

Sjajan dan u New Yorku imali su i najbolji hrvatski tenisač te preporođena Donna Vekić. Marin Čilić razbio je Nijemca Floriana Mayera 6-3, 6-3, 6-3 i za mjesto u osmini finala igrat će protiv Argentinca Diega Schwartzmana koji je svladao Srbina Janka Tipsarevića. 

Donna Vekić je sa 6-0, 6-2 naidgrala Kineskinju Shuai Peng i u idućem kolu je čeka Latvijka Anastasija Sevastova.  A na korak od trećeg kola bila je veteranka Mirjana Lučić-Baroni koja je kod 5-4 u drugom setu servirala za pobjedu nad Carlom Suarez Navarro. Španjolka je preokretom došla do pobjede 4-6, 7-6 (4), 6-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom