Obavijesti

Sport

Komentari 15

Federer: Ma kakva mirovina, pa idem po jedno olimpijsko zlato

Federer:  Ma kakva mirovina, pa idem po jedno olimpijsko zlato

Za mene je sada teško boriti se za 'broj 1' kroz cijelu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće. Olimpijska medalja je cilj. U pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mješovitim parovima, svejedno, kaže Federer

VIDEO

Švicarski teniski as Roger Federer (38) izjavio je da još ne razmišlja o odlasku u mirovinu i da još uvijek uživa igrajući, a da mu je jedan od ciljeva konkurirati za zlatno odličje na olimpijskom turniru u Tokiju.

Otkrio je da se dobro oporavlja od drugog operativnog zahvata na koljenu, zbog čega je odlučio preskočiti ostatak sezone, odnosno onoga što je od nje ostalo.

VIDEO: Stari Roger ima problema s Instagramom

Pokretanje videa...

Nadal i Federer Instagram 00:12

- Koljeno je dobro. Odnosno, koliko to može biti nakon druge operacije u istoj godini. Naravno, bilo mi je žao kad sam morao prvi put 'pod nož'. Prije toga već neko vrijeme nisam bio zadovoljan kako je moje koljeno reagiralo i trebalo je nešto učiniti. Nažalost, bila je potrebna i druga operacija - rekao je Federer .

- Cilj mi je biti u najboljoj formi početkom sljedeće godine. Dug je put, ali ne mogu dočekati da opet budem na sto posto svojih mogućnosti. Prvi put u posljednjih 20 godina sam proveo pet ili šest tjedana na istom mjestu. Naravno da mi je bilo drago. Nije bilo stresa od natjecanja i bio sam vrlo smiren. Nisam bio umoran od putovanja, nije bilo 'jet lega'. Mogao sam uživati u obitelji.

Đoković: Federer je najveći ikad
Đoković: Federer je najveći ikad

Ali još ga vuče reket:

- Znam da sam bliže kraju nego početku karijere. Ne znam što će se dogoditi u sljedeće dvije godine. Zato planiram godinu za godinom.  U ovom trenutku još uvijek uživam igrajući i vjerujem da ću moći spoznati kad će se stroj prestati okretati, kad će mi početi ponestajati daha.

A motiv je velik:

- Olimpijska medalja je cilj. Da nije tako, ne bih ni sudjelovao. Sve je moguće. Mogu je osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mješovitim parovima. Mislim da ima šansu pobijediti u singlu. Za mene je sada teško boriti se za 'broj 1' kroz cijelu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće - rekao je Federer koji je u karijeri osvojio sve... Osim olimpijskog zlata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida