Obavijesti

Sport

Komentari 1

Federer otkazao nastup na OI!

Federer otkazao nastup na OI!

Službeno objašnjenje kaže da je Federer osjetio bol u koljenu tijekom 'travnatog' dijela sezone te će se na Tour vratiti krajem ljeta, a on je ranije izjavio da ako u Tokiju neće biti navijača, neće biti ni njega

Nakon što je poslije završetka Roland Garrosa Rafael Nadal objavio da propušta Olimpijske igre u Tokiju, danas je to učinio i Roger Federer (39). 

Pokretanje videa ...

Nadal i Federer Instagram 00:12

Službeno objašnjenje kaže da je Federer osjetio bol u koljenu tijekom 'travnatog' dijela sezone te će se na Tour vratiti krajem ljeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tennis TV (@tennistv)

Švicarski je tenisač ranije izjavio da neće prisustvovati Igrama  ako navijačima ne bude dozvoljen dolazak, a kao što je odnedavno poznato - navijača u Tokiju neće biti!

Federer ima već ima zlato s Olimpijskih igara, ali u parovima sa Stanom Wawrinkom u Pekingu (2008.), dok je u Londonu (2012.) u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebro!

Prvi Hrvati otišli u Tokio: Nema proslava medalja, NBA zvijezde prvi put u olimpijskom selu...
Prvi Hrvati otišli u Tokio: Nema proslava medalja, NBA zvijezde prvi put u olimpijskom selu...

Što to znači za Novaka Đokovića? Da mu se sve otvorilo da uđe u povijest kao treći tenisač sa tzv. "zlatnim Grand Slamom", odnosno da u riznici trofeja ima sva četiri Grand Slama i zlato s Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji. To je dosad 'za reketom' pošlo samo Andreu Agassiju i Rafaelu Nadalu.

A može i do još većeg! Budući da je ove sezone već osvojio Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, fali mu samo zlato s Olimpijade i US Open kako bi izjednačio rekord Steffi Graff koja je jedina osoba u 'gospodskom sportu' koja je uspjela spojiti sva četiri GS-a i zlato s Olimpijade u istoj sezoni (1988.)!

Wimbledon

Đoković je ranije ove sezone izjavio da je iznimno motiviran za osvajanjem Olimpijskih igara budući da je to jedini trofej koji nije osvojio u karijeri, no nakon što je saznao da tamo neće biti navijača, više i nije tako siguran. Još važe, kaže da je na "50-50".

Đoković: Rogeru i Nadalu mogu samo zahvaliti što sam danas tu
Đoković: Rogeru i Nadalu mogu samo zahvaliti što sam danas tu