Obavijesti

Sport

Komentari 100

Nije svima drago zbog Rogera: "Federer je varao, nije u redu"

Nije svima drago zbog Rogera: "Federer je varao, nije u redu"
1

Ivan Ljubičić uzeo je svoj prvi Grand Slam. Iako mu to nije pošlo za rukom u igračkoj karijeri, Ljubo je slavio kao trener najvećeg svih vremena, Rogera Federera, koji ga je morao smirivati

VIDEO

Posljednjih šest mjeseci je bilo jako teško. Nisam bio siguran hoću li se uspjeti vratiti na pravi način. Posebno se zahvaljujem svojim trenerima Lüthiju i Ljubičiću. Ivan je ovaj trofej želio skoro više od mene, rekao je Roger Federer nakon nevjerojatnog 18. Grand Slam naslova u karijeri.

Ivan Ljubičić novi je čovjek u Federerovoj trenerskoj sviti, ali i čovjek koji do sada u karijeri nije imao priliku podići trofej Grand Slam pobjednika. Iako je imao veliku karijeru, Ljubo je morao u trenere da uzme Australian Open. Federer je otkrio i neke zanimljive detalje.

- Ivanu je ovo bio prvi Grand Slam finale, bilo kao igrača bilo kao trenera. Bio je jako nervozan cijeli dan pa sam ga pokušavao smiriti - nasmijao je Federer sve pa nastavio:

- Isto je bilo i mojem fizioterapeutu, no Severin Lüthi već je naviknut na to. Ma za sve nas je ovo prekrasno. Puno smo pričali o tome hoću li se vratiti na 100% svojih mogućnosti i hoće li to biti dovoljno da osvojim Grand Slam naslov. Sada smo to napravili i možemo tulumariti kao rock zvijezde.

'Federer je varao'

Pa ipak, nije svima drago što je Federer stigao do svojeg 18. Grand Slam naslova. Bivši tenisač i osvajač Wimbledona iz 1987. godine Pat Cash kritizirao je Švicarca zbog medicinskog time-outa.

Federer je vodio 2-1 u setovima, a Nadal je uspio dobiti četvrti set i izjednačiti rezultat. Federer je, zatim, zatražio predah na koji ima pravo, a Cash je prokomentirao kako mu se to nije svidjelo.

- To je varanje, a dozvoljava se. To je legalno varanje, ali svejedno nije u redu. To je jednostavno pogrešno, zamislite da netko zaustavi maraton jer je umoran - rekao je Australac.

Oglasio se i Federer.

- Gledajte, objasnio sam prije nekoliko dana nakon meča protiv Wawrinke. Nakon što je on zatražio medicinski time-out pomislio sam da bih i ja mogao napraviti isto i vidjeti hoće li mi zapravo nešto poput masaže tijekom meča pomoći. Mislim da je. Nisam siguran. Osjetio sam kvadriceps već tijekom drugog seta, a sredinom trećeg su me prepone počele boljeti. Pomislio sam si: 'Pravila su takva i zašto to ne iskoristiti'. Ali mislim da pravila ili sustav ne bismo smjeli zlorabiti. Mislim da sam vodio svojim primjerom 20 godina i da je kritika malo pretjerana. Ja sam posljednji koji bi zvao medicinski time-out - rekao je Federer dok Nadal nije imao komentara:

- Nemam mišljenje oko toga. Ne znam što se događalo - rekao je Španjolac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu