Sport

Komentari 43

Federera spasilo novo pravilo! Millman ga je imao u šaci, ali...

Federera spasilo novo pravilo! Millman ga je imao u šaci, ali...

Millman je u tie-breaku petog seta imao i 6-4 i 8-4 i 8-6... Ali onda je profesor Roger sjeo za katedru i sa četiri poena zaredom spasio svoj Australian Open 2020.

Skoro pa 'bye, bye Roger'! Domaći tenisač John Millman (30) je u četiri sata i tri minute sa Australian Opena skoro izbacio velikog Švicarca Rogera Federera (38), ali na kraju je rutiner priveo posao kraju kako se i nadao.

Igrali su meč 1/16-ine finala, Millman je 47., a Federer trenutačno treći i za mnoge najbolji tenisač svih vremena. Millman ove godine 4. kola Melbournea neće vidjeti.

Cijeli je taj četverosatni triler otišao u tie-break petog seta u kojem je Švicarac bio bolji sa 10-8 pa uz uzdah razočaranja s tribina prošao u osminu finala.

Na kraju, Millman vs Federer 2-3 (6-4, 6-7, 4-6, 6-4, 6-7). Federera je, zapravo, spasilo novo pravilo da se tie-break igra do desetog osvojenog poena.

A Millman je u 'pripetavanju' petog seta imao i 6-4 i 8-4 i 8-6... Ali onda je profesor Roger sjeo za katedru i sa četiri poena zaredom spasio svoj Australian Open 2020.

Federeru je ovo ujedno bila i jubilarna stota pobjeda u Melbourneu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci