Obavijesti

Sport

Komentari 306

Gorica se ispromašivala, džoker Kalinić donio pobjedu Hajduku!

Gorica se ispromašivala, džoker Kalinić donio pobjedu Hajduku!
5

Hajduk je u 22. kolu teškom mukom srušio Goricu (2-1) i vratio se na minus osam za Dinamom uoči derbija na Maksimiru. Zabili su Livaja i Kalinić za domaće, a Bralić za Goricu prvi gol nakon tri mjeseca

U posljednjem susretu 22. kola HNL-a nogometaši Hajduka su na svom Poljudu, uz sve golove u drugom poluvremenu, s 2-1 pobijedili Goricu, posljednju momčad na ljestvici.

Pokretanje videa...

Bakljada za 112. rođendan Hajduka 00:56

Splićani su poveli golom Marka Livaje u 59. minuti. Izjednačio je Slavko Bralić u 65., a pobjedu je Hajduku osigurao Nikola Kalinić, strijelac za 2-1 u 79. minuti.

Na samom početku susreta bolji je dojam ostavila Gorica koja je u uvodnih petnaest minuta dva puta ozbiljno zaprijetila. U oba slučaja je u glavnoj ulozi bio Ante Matej Jurić, ali nije uspio zatresti mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Splićani su dosta sporo odigrali prvih 45 minuta. Livaja je bio neprimjetan, napadački je domaćin izgledao nesuvislo, a jedino je Fossati pokušavao dalekometnim udarcima koji nisu bili velika prijetnja.

Split: Utakmica 22. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

U sporom ritmu odrađeno je prvo poluvrijeme, a u uvodnom dijelu nastavka Hajduk je poveo. U 59. minuti, nakon kornera, najbolje je glavom reagirao Livaja i zabio za 1-0 Splićana. Prvom strijelcu HNL-a bio je to petnaesti prvenstveni pogodak ove sezone.

Međutim, Hajduk nije dugo uživao u vodstvu. Na isti način, nakon kornera, uzvratili su Velikogoričani. U 65. minuti Slavko Bralić je pogodio glavom za 1-1 i bio je to prvi prvenstveni pogodak Gorice nakon 31. listopada prošle godine kada su Velikogoričani postigli gol Slaven Belupu.

Tada se otvorila utakmica i obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika za drugi pogodak. Najbolju je propustio Vujnović za Goricu u 78. minuti, a već u idućem napadu Hajduk je opet poveo. Kalinić je pobjegao gostujućoj obrani i s deset metara zabio za 2-1. Bilo je do kraja napeto nekoliko puta u oba šesnaesterca, no rezultat se više nije mijenjao.

Split: Utakmica 22. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Hajduk je uz utakmicu više opet došao Dinamu na osam bodova zaostatka, s tim da se u idućem kolu, na maksimirskom stadionu, igra najveći derbi Dinama i Hajduka.

Gorica je i dalje posljednja na ljestvici. Ovo je bio njen petnaesti poraz u sezoni, a ima deset bodova manje od pretposljednjeg Šibenika.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Dinama upisali su tri gostujuća boda nakon pobjede 3-1 kod Varaždina, u utakmici gdje su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu. Prvo ime susreta bio je Luka Ivanušec koji je zabio uvodna dva gola Dinama na susretu, u 49. i 73. minuti. Jedan je za Dinamo dodao Arijan Ademi u 85. minuti, dok je jedini strijelac za domaći sastav bio Tonio Teklić u 80. minuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 22. KOLO 17.10 , Poljud, Split
Hajduk
Livaja 59', Kalinić 78'
2 : 1
Gorica
Bralić 65'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj! Hajduk je slavio protiv Gorice puno teže od očekivanog, a ni po čemu se ne bi moglo zaključiti da je riječ o posljednjeplasiranoj momčadi prvenstva.

Livaja je doveo bile u vodstvo, izjednačio je Bralić, a bitna tri boda donio je Kalinić. Gorica je do kraja susreta imala nekoliko sjajnih prilika za osvojiti bod, ali nije uspjela. 

90+2'

S gol linije Bralić je skinuo Livajin pokušaj! Benrahou mu je poslao fantastičnu loptu, Livaja je lobao Radoševića i mnogi su loptu vidjeli u mreži, ali ju je Bralić izbio s gol crte. 

90'

I još jedna prilika za Goricu! Prpić je loše reagirao prilikom jednog ubačaja Gorice, lopta mu se odbila i došla na nogu Steenvoordena koji se poskliznuo prilikom udarca, a lopta je otišla jako blizu desne stative. Hajduk teško živi. 

89'

Još jednu priliku ne koristi Gorica. Koliko su se samo napromašivali. Jednu svijeću u peterac Hajduka poslao je Steenvoorden, lopta je na kraju kao naručena pala za Matavža koji je planirao zaprijetiti volejem, ali jedva da je zahvatio loptu. 

85'

Potonula je Gorica, a kako i neće. Imali su gol za vodstvo serviran na pladnju, no umjesto velikog slavlja turopoljske momčadi, 30-ak sekundi gledali su kako Kalinić trpa loptu u njihovu mrežu.

Hajduk je preuzeo posjed lopte i pokušava umrtviti utakmicu. 

Komentari 306