Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ferguson sjajno ugušio Leeja pa prozvao samo - McGregora

Ferguson sjajno ugušio Leeja pa prozvao samo - McGregora
1

El Cucuy je sjajno završio Kevina Leeja i postao interim prvak kategorije kojom vlada Conor McGregor. Demetrious Johnson pobijedio je Raya Borga i srušio rekord po broju obrana naslova zaredom

VIDEO

UFC 216 u Las Vegasu priredio je zaista sjajan spektakl! Pregršt sjajne akcije, prekrasnih poteza i minijatura opravdao je imena koja su noćas nastupala. Publika u T-Mobile Areni u Las Vegasu uživala je u djeliću povijesti kada je Demetrious Johnson na spektakularan način pobijedio Raya Borga i tako ušao u povijest kao čovjek s najviše obrana naslova zaredom u UFC-u.

No, prvo ćemo krenuti od glavne borbe večeri, one između Tonyja Fergusona i Kevina Leeja u borbi za interim pojas lake kategorije. Do nje je došlo u odsustvu kralja iste Conora McGregora. Vatreni Irac je 26. kolovoza održao megameč s Floydom Mayweatherom Jr. i povratak u UFC mu je bio među zadnjima na listi prioriteta. No, najavio je da će se vratiti. Samo nije rekao kada.

Povodom toga UFC je organizirao ovaj sjajan meč, koji je zapalio MMA publiku diljem svijeta. Jer američki dvojac priredio je zaista sjajnu borbu, a El Cucuy je još jednom dokazao zašto većina boraca lake kategorije ne želi ući s njim u kavez.

Odmah po izlasku boraca u kavez vidjelo se da je Lee uspio vratiti puno više kilograma nego Ferguson tako da se smatralo da će imati neznatnu prednost. Tako je i bilo u prvoj rundi, koja je otišla na stranu sedmog izazivača jer je dvije minute prije kraja uspio odvesti borbu u parter i nanijeti priličnu štetu El Cucuyju. No, od tog trenutka borba je postupno odlazila na stranu Tonyja Fergusona, drugog izazivača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Druga runda poslužila je kao zagrijavanje El Cucuyja za treću. Ferguson je dobro iskoristio prednost raspona ruku i uspio pogađati Leeja, a onda u trećoj maestralno završio borbu. Borba je otišla u parter, a Ferguson je još jednom pokazao koliki je majstor kada je u podređenom položaju na podu.

Kevin Lee je bio vidno iscrpljen i nije uspio provesti svoju taktiku pobjede u prvim rundama. Zato je El Cucuy iskoristio trenutak nepažnje, prebacio nogu preko Leejeve glave i izvukao trokut. Lee se nije dao, trpio je dokle je mogao, ali je na kraju morao tapkati i Ferguson je postao novi interim prvak lake kategorije.

Joe Rogan ga je, zatim, pitao par pitanja, a ono najbitnije je što je rekao je da "se Conor McGregor konačno pojavi i dođe braniti svoj pojas". Sprema nam se spektakl od borbe za pravog šampiona kategorije do 70 kilograma.

Johnson postao najveći ikad

Nema sumnje kako je odlaskom Jona Jonesa titula najboljeg P4P borca svijeta opravdano pripala Demetriousu Johnsonu. Čak i dok je Bones bio aktivan, Mighty Mouse je pomalo neopravdano živio u njegovoj sjeni. No, nakon večerašnje borbe više nema dileme - DJ je i službeno najbolji ikad.

Noćas je pobijedio nadolazeću zvijezdu muha kategorije Raya Borga (24), čovjeka koji je večeras pružio sjajan otpor kralju najlakše muške kategorije. Međutim, na kraju je ipak poklekao u petoj rundi. I to na kakav način. Johnson je napravio sjajan potez koji se jako rijetko viđa, ali samo potvrđuje da se radi o jednom od najkompletnijih boraca koje je UFC imao.

Prve četiri runde u potpunosti su prošle u znaku Mightyja Mousea, koji je imao vjerojatno i najdominantniju izvedbu u karijeri. A u 5. smo imali priliku vidjeti dio njegove čarolije. DJ je Borgu 'držao leđa' i probao izvesti suplex, a zatim, dok je Borg bio u zraku, skočio na njega i postavio polugu na Borgovoj ruci. Ray se skoro i izvukao, ali nije mogao puno. Tapkao je, a Demetrious Johnson je upisao 11. obranu naslova zaredom čime je postao najdominatniji borac u povijesti UFC-a. Preskočio je jednog od najvećih ikada Andersona Silvu.

Uvjerljivu priredbu imao je i Fabricio Werdum, no, iako ne bismo htjeli omalovažavati njegovu pobjedu, protivnik uopće nije bio njegova ranga. Werdum se borio protiv Walta Harrisa, čovjeka koji je u zadnji trenutak uskočio kao zamjena za Derricka Lewisa. 'The Black Beast' se ozlijedio samo nekoliko sati prije borbe pa su čelnici UFC-a morali brzo reagirati. Povukli su čovjeka koji se trebao boriti na samom početku eventa i koji se pripremao za potpuno drugačijeg tipa borba - udarača.

Werdum je slavio nakon samo 1.05 prve runde jer je uspio srušiti Harrisa u parter i izvući mu polugu na ruci. Kasnije se oglasio Francis Ngannou rekavši kako je, čim je saznao da se Lewis povukao, kontaktirao UFC da uđe kao zamjena. No, nisu mu dali jer već ima ugovorenu borbu s Alistairom Overeemom u prosincu.

Spomenimo i da je borba Beneila Dariusha i Evana Dunhama završila neodlučeno dok je nokaut večeri pripao Johnu Moragi, koji je nokautirao pulena čečenskog diktatora Ramzana Kadyrova Magomeda Bibulatova.

Rezultati:

Tony Ferguson def. Kevin Lee – SUB (R3, 4:02)
Demetrious Johnson def. Ray Borg – SUB (R5, 3:15)
Fabrício Werdum def. Walt Harris – SUB (R1, 1:05)
Mara Romero Borella def. Kalindra Faria – SUB (R1, 2:54)
Beneil Dariush vs. Evan Dunham – neodlučena borba većinskom odlukom

Cody Stamann def. Tom Duquesnoy – podijeljena sudačka odluka
Lando Vannata vs. Bobby Green- neodlučena borba podijeljenom odlukom
Poliana Botelho def. Pearl Gonzalez – jednoglasna sudačka odluka
Matt Schnell def. Marco Beltrán – jednoglasna sudačka odluka

John Moraga def. Magomed Bibulatov KO (punch) 1 1:38
Brad Tavares def. Thales Leites – jednoglasna sudačka odluka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram