Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
52 komentara

Fifa dijeli novac: Dinamu daje deset puta više nego Hajduku

Drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, 'vatreni' su zaradili pozamašnu svotu novca za Hajduk, Rijeku i Dinamo koji će među sobom podijeliti nešto više od milijun dolara

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće"
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
52 komentara

Fifa je u objavila da će klubovima čiji su igrači sudjelovali na SP u Rusiji isplatiti 209 milijuna dolara odštete, a na toj listi su i tri hrvatska kluba, Dinamo, Hajduk i Rijeka. Najviše će dobiti Dinamo (680.615 dolara), slijedi Rijeka (547.605), te Hajduk (66.505).

Skoro 76 posto novca pripast će europskim klubovima, odnosno 157,8 milijuna dolara. Na prvom mjestu je Manchester City, koji će dobiti pet milijuna dolara odštete, iza njega je europski prvak Real Madrid (4,803 milijuna dolara), a treći je Tottenham (4,385). Barceloni je namijenjena odšteta od 4,145 milijuna dolara.

Engleski klubovi će ukupno dobiti 37,4 milijuna dolara odštete. Iza njih su klubovi iz Španjolske (22,5 milijuna), Njemačke (18,9), Italije (17,45), te Francuske (15,3).

Što se tiče klubova sa drugih kontinenata ističu se saudijski Al Hilal (2,02 milijuna) iz Azije, te egipatski Al Ahly (1,7) iz Afrike. Od južnoameričkih klubova prednjači Boca Juniors (1,13), a mekskička Pacucha (1,035) se ističe među klubovima CONCACAF zone.

Cjenik je takav da Fifa daje 8530 dolara po igraču po danu boravka u Rusiji, uključujući i dva tjedna priprema. Dinamo je na SP-u imao Livakovića i Gavranovića, a Rijeka Bradarića. 

No, odštetu su dobili i klubovi koji su u zadnje dvije godine, računajući od datuma kad je igračeva reprezentacija ispala sa SP-a, imali igrača sa SP-a. Na taj je račun novac dobio Hajduk.

Ukupno je odštetu dobilo 416 klubova iz cijeloga svijeta.

Naši partneri pišu
Message