Sport

Komentari 29

Fifa ocjene Dinama i Hajduka: Livaković najjači, a Livaja, Biuk i Špikić najbolji slabijom nogom

Fifa ocjene Dinama i Hajduka: Livaković najjači, a Livaja, Biuk i Špikić najbolji slabijom nogom

Ove ćemo sezone osim s Dinamom, na Fifi moći zaigrati i s Hajdukom, a jači će na nogometnoj simulaciji, barem po ocjenama, biti 'modri'. Marko Livaja u Hajduku jedini ima zlatnu karticu, a Dinamo ih ima pet

Dinamo i Hajduk dobili su proširenje rostera na novoj Fifi, a nije neočekivano da najlošiju ocjenu 55 i brončanu karticu ima treći golman 'bilih' mladi Toni Silić (17) čije vrijeme tek dolazi, dok reprezentativni golman i 'jedinica' Dinama Dominik Livaković ima ocjenu 82 i golden rare karticu kakvu još u obje momčadi ima samo Mislav Oršić s ocjenom 77.

Upravo će Orša kod nekih početnih FUT momčadi možda biti i dobra zamjena zbog pace ocjene 90 i shooting 82, a osim spomenutog dvojca iz Dinama još tri njihova suigrača imaju zlatne kartice. To su Bruno Petković i Arijan Ademi s ocjenom 76. dok Stefan Ristovski nosi 75.

Kod Hajduka je jedina zlatna kartica ona Marka Livaje s ocjenom 75, dok primjerice Stipe Biuk ima ocjenu 68 sa srebrnom karticom. Dario Melnjak je na Fifi 21 imao ocjenu 69, dok mu na novoj verziji tek trebaju napraviti karticu, dok je Danijel Subašić prošle godine imao ocjenu 78 i zlatnu karticu pa je pitanje kakve će im ocjene biti ove godine.

Valja istaknuti da primjerice u Dinamu bolju ocjenu od Bartola Franjića (68) imaju Francois Moubandje (70) i Sadegh Moharrami (72), dok je kod Hajduka primjerice Dimitrios Diamantakos (69) bolje ocijenjen od Jana Mlakara (68). Za ljubitelje 'desnog analoga' i nekih boljih 'finti' na terenu najisplativiji su Bruno Petković, Luka Ivanušec i Filip Krovinović sa po četiri zvjezdice za slabiju nogu te skill rating. 

Najbolju igru slabijom nogom u Hajduku ima Marko Livaja s pet od pet mogućih zvjezdica kao i Stipe Biuk, dok kod Dinama to ima samo Dario Špikić. Što se tiče same kupovine igrača u online verziji, najpopularniji su trenutno Marko Livaja i Mislav Oršić.

Sve ocjene nogometaša Dinama možete vidjeti OVDJE, a Hajduka OVDJE.