Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Fifa odobrila razmatranje o mogućem širenju SP-a 2022.

U suradnji s zemljom domaćinom, Katarom, Fifa je pokrenula razradu mogućnosti proširenja nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2022. godine, a osim više momčadi SP bi se mogao održavati i u još jednoj zemlji

Foto: REUTERS
8 komentara

Predsjednik Fife Gianni Infantino želio bi proširiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ističe kako je to moguće ako se Kataru priključi još jedna zemlja domaćin. Odluka je donesena na sastanku vijeća Fife u Miamiju, ali konačna odluka o ovome neće biti donesena sve do novog sastanka vijeća u Parizu u lipnju.

Potencijalni drugi domaćin mogla bi biti zemlja iz odabranog društva: Kuvajt, Oman, Bahrein, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Tri posljednje spomenute zemlje ne bi bile u mogućnosti dijeliti prvenstvo s Katarom ako to ne dopusti njihova vlada jer one drže Katar u diplomatskoj blokadi još od 2017. godine.

Kako je zaključio Infantino, s 48 zemalja natjecateljica trošak organizacije bi bio veći, ali veći bi bio i prihod. Proširenje SP-a 2022. još je pod znakom upitnika, a sigurno bi trebalo biti 2026. godine.

Naši partneri pišu
Message