Obavijesti

Sport

Komentari 3

Austrijanac brži od Odermatta, Filip Zubčić ušao u cilj kao osmi

Austrijanac brži od Odermatta, Filip Zubčić ušao u cilj kao osmi
5

Filip Zubčić imao je vrlo dobru vožnju, u cilj je ušao kao osmi s 1.99 sekundi zaostatka i ima dobre izglede u drugom laufu. Nažalost, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić odustali su u prvoj vožnji

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (30) ostvario je osmi rezultat prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu, u kojoj je zaostao gotovo dvije sekunde (+1.99) za vremenom vodećeg Austrijanca Marca Schwarza (1:19.47).

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Zubčić je na dugačkoj, strmoj i stazi L'Eclipse skijao bez veće pogreške, a najveći dio zaostatka nakupio je u središnjem dijelu staze.

Hrvatska reprezentacija imala je još dva predstavnika u veleslalomu. Tvrtko Ljutić, stariji brat senzacionalne Zrinke, imao je startni broj 60, a Leon Nikić krenuo je 66. 

Nažalost, obojica su odustala nakon prvog prolaza.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Alpine Combined

Na vrlo zahtjevnoj stazi samo su dvojica skijaša uspjela biti unutar jedne sekunde za Schwarzom, vodeći veleslalomaš svijeta Švicarac Marco Odermatt je bio sporiji za 58 stotinki od Austrijanca, dok je trećeplasirani Slovenac Žan Kranjec zaostao za 76 stotinki.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

U sljedećoj skupini skijaša su petorica koji zaostaju za manje od dvije sekunde za vodećim: Švicarac Loic Meillard (+1.13), Austrijanci Manuel Feller (+1.27) i Stefan Brennsteiner (+1.37), Norvežanin Henrik Kristoffersen (+1.41) i Filip Zubčić.

Od prvih 30 skijaša na startnoj listi do cilja nisu došla samo dvojica, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Andorac Joan Verdu.

Na startnoj listi u prvoj vožnji je ukupno 100 skijaša, a početak druge vožnje je predviđen za 13.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FIS Svjetsko prvenstvo u skijanju, veleslalom 10.00h , Courchevel
Sortiranje događaja
JOŠ DVOJICA HRVATA

Filip Zubčić nije jedini hrvatski predstavnik u veleslalomu. Podsjetimo, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić izborili su nastup kroz kvalifikacije, ali nastupaju sa startnim brojevima većim od 60.

NAPAD NA POSTOLJE?!

Zaostatci u Courchevelu su ogromni. Drugoplasirani Odermatt zaostaje 0.58, a Žan Kranjec je na trećem mjestu s 0.76 sekundi zaostatka. Njih su dvojica ujedno i jedini skijaši koji su unutar sekunde zaostatka za Schwarzom. a Zubčić mora nadoknaditi više od sekunde u drugoj vožnji za teoretski napad za svjetsko odličje.

ZUBČIĆ OSMI!

Sa startnim brojem 15 krenuo je Filip Zubčić! Imao je dobru vožnju bez većih pogreška, a u cilj je ušao kao osmi sa zaostatkom od 1.99 sekundi!

ZUBČIĆ NA VRATIMA...

Krenuo je Stefan Brennsteiner sa startnim brojem 14, a nakon njega stazom će se spustit i Filip Zubčić. Austrijanac je ušao u cilj kao šesti sa zaostatkom od 1.37 sekundi. Sada je red na Filipa, ajmo!

GOLEMI ZAOSTATAK PRVAKA

Mathieu Faivre, branitelj zlata u veleslalomu iz Cortine d'Ampezzo, u cilj je ušao s golemim zaostatkom od 3.97 sekundi.

Komentari 3