Sport

Komentari 12

Filip Zubčić: Znam da uz pizze i ćevape ne mogu doći na vrh

Filip Zubčić: Znam da uz pizze i ćevape ne mogu doći na vrh

NE ŽELI BITI KOPIJA Imam svoje uzore, ali ne želim skijati kao drugi. Imam svoj stil i svoje zavoje. I uvjeren sam da mogu biti svjetski šampion, kaže Filip Zubčić

Učinit ću baš sve da postanem skijaški šampion! Kad sam shvatio da to znači i ‘zbogom’ pizzi i ćevapima, bio sam tužan, ali želim svjetske medalje!, rekao je hrvatski skijaš Filip Zubčić. 

Zubčića odavno više ne možemo shvaćati neozbiljno. Ne samo zato što je čovjek bio sedmi na jednoj od najtežih veleslalomskih staza svijeta, na onoj u La Villi, nego jer svi koji poznaju Zubu znaju da se ovaj ne šali. 

- Razgovarali smo o prehrani, shvatio je da je i taj segment izuzetno važan za uspjeh. Nema više nekvalitetne hrane u Zubinu životu, ja mu ne dam! - govori Siniša Skender alias Kuki, kuhar u reprezentaciji s iskustvom na tri OI-ja. 

Govori i doslovce gura pred Filipa Zubčića cijelu paletu vitamina u velikoj zdjeli s voćem.

- Pitaju me za uzore. Naravno da je tu Ivica, fantastičan skijaš, koji je uzor svima. Ali ja ne želim skijati kao ovaj ili onaj, ne želim kopirati Bodea Millera ili Teda Ligetyja. Imam svoj stil, svoje zavoje. I kad ih dovedem gotovo do savršenstva, reći ću da sam uspio. Da, ja sam uvjeren da mogu biti svjetski šampion - istaknuo je Zubčić.

U prošloj je sezoni, uz to senzacionalno sedmo mjesto u La Villi, još četiri puta osvojio je svjetske bodove u veleslalomu, jednom je bio i sjajan 15. u slalomu. I to baš na Sljemenu, kad je bilo najpotrebnije. Na Svjetskom prvenstvu u Vailu i Beaver Creeku uzeo je 13. slalomsko i 16. veleslalomsko mjesto. Bio je najbolji Hrvat!

Najčitaniji članci