Obavijesti

Sport

Komentari 1

Filipović: Golmani ludi? Ma ne, mi smo vam samo ludo hrabri!

Filipović: Golmani ludi? Ma ne, mi smo vam samo ludo hrabri!
6

Volim igrati nogom, i protiv Dinama sam u jednoj akciji već gledao u lijevo gdje ću loptu preusmjeriti, pa mi je prošla ispod đona. Srećom, bila je spora i nije bilo posljedice. Da, jednom sam tako i primio gol, priča Slavenov golman

VIDEO

Ivan Filipović (25) stasiti je golman Slavena Belupa, prije nešto više od godine i pol stigao je u grad juhe, nakon što je "pekao“ golmanski zanat u Cibaliji, Lokomotivi i Segesti.

Pokretanje videa...

Ivan Filipović, Slaven Belupo 01:10

Razgovarali smo nakon treninga, dok je prema svlačionici "vukao“ poput ribara punu mrežu, ali lopti. Kad smo mu dobacili da mora paziti da mu to ne prijeđe u naviku, razvukao je široki osmijeh i dodao da je trening jedno, a prvenstveni susret drugo.

Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Odakle mu želja da stane između vratnica?

- Počeo sam, kao i većina kolega po radnom mjestu, kao napadač, ali kad je zafalio onaj između stativa, zbog visine su me potjerali na gol. Stao sam između vratnica i poslije mi se to dopalo. U tome ima i neke obiteljske žice jer je i moj otac bio golman. Tata mi je uvijek bio uzor u životu, a kasnije kad sam počeo braniti, i u nogometu. Inače me obitelj podržava, a na meni je da branim što bolje - pojasnio nam je Ivan, koji se rastegnuo do visine od 197 centimetara.

S tim je visinom mogao konkurirati i za neke druge sportove poput rukometa i košarke. Rođeni Županjac ima stariju sestru koja živi u Zagrebu. Među brojnim članovima menadžerske agencije koju vodi Ivan Cvjetković Tarzan, a gdje je uz najpoznatijeg Maria Mandžukića, još dosta poznatih igrača.

- Reprezentativce Brunu Petkovića i Mateja Mitrovića sam upoznao na nogometnim terenima. Puljića dobro poznajem, Mandžukića nisam imao priliku upoznati, ali pošto smo u istoj agenciji, vjerujem da ću ga sresti, jer doista je jedinstven igrač - rekao nam je Slavenov golman.

Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Opet smo se vratili na temu o golmanima. Kad smo ga pitali ima li istine u pričama da golman, za razliku od igrača, u polju mora imati određenu dozu "ludosti“, Ivan se nasmijao, malo zastao i potom pojasnio kako on vidi tu "ludost“.

- Današnji nogometaši, ali i svi sportaši u kontaktnim sportovima moraju imati, uz sve druge kvalitete, i veliku dozu hrabrosti. Golmani su nešto više hrabriji, jer ponekad glavom idu na kopačku. Ne bih to nazvao ludost, već je to prije luda hrabrost - izrekao je Filipović i odmah je uz smijeh dodao komentar kako se sjajno izrazio.

- Ispada da su doista golmani ludi, jer sam to izrekao, ali samo drugim redoslijedom riječi, ne misleći tako, haha!

Pokušali smo ga isprovocirati pitanjem je li prerastao našu ligu i gdje se vidi u budućnosti.

- Idem korak po korak. U ovom trenutku želim što bolje braniti i ne razmišljam puno o inozemstvu. Ukoliko će mi karijera ići uzlaznom linijom, pretpostavljati mogu da ću i ja jednoga dana otići u inozemstvo. Pitanje je gdje. Volio bih u Španjolsku, jer mi se sviđa njihova liga. No, da se vratim u sadašnjost, a to je da nastavim s treninzima. Najveći mi je uzor Buffon. Imam dobar izlazak na centaršute uz dobar tajming - kaže Filip, kako smo mu u jednom trenutku nadjenuli nadimak.

Filipović je završio gimnaziju i posvećen je samo karijeri, jer misli da ne može uspješno voziti paralelno voziti na dva fronta. Govori da će možda u budućnosti upisati fakultet. Otac je u mirovini i ponekad navrati na utakmicu, a majka radi na carini.

Na rastanku smo mu iznijeli mišljenje da njegovi suigrači često igraju preko njega i da bi mogao pogriješiti kod primanja lopte. Pogledao me u oči i pitao jesam li gledao utakmicu protiv Dinama. Kad sam mu potvrdio, nasmijao se i prokomentirao da sam vidio kad je loptu vraćenu s desne strane pokušao uštopati "đonom“ i ona mu je prošla ispod desne noge.

- Već sam gledao u lijevo gdje ću loptu preusmjeriti, jer mi igramo preko golmana, pokušavajući stvoriti odmah višak igrača, ali na sreću, bila je spora i nije bilo posljedice. Da, jednom sam tako i primio gol kad mi je lopta prošla ispod noge, a bila je dosta jaka i završila u mreži - kazao nam je Ivan Filipović na završetku polusatnog razgovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...