Obavijesti

Sport

Komentari 126

Ovo je za Ketu i Mostar: Ekipa iz Hercegovine osvojila je Kutiju šibica u čast pokojnog prijatelja

Ovo je za Ketu i Mostar: Ekipa iz Hercegovine osvojila je Kutiju šibica u čast pokojnog prijatelja
11

Jubilarno 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica uzela je momčad Krešimir Keta Bandić pobjedom na sedmerce protiv Poliklinike Milojević 4-3

Očito je tako moralo biti. Krešimir Keta Bandić, momčad sastavljena od prijatelja pokojnog golmana Širokog Brijega, koji je u ožujku 2019. iznenada preminuo zbog srčanog zastoja u 24. godini, osvojila je 50. Kutiju šibica pobjedom nad Poliklinikom Milojević, favoriziranim sastavom s igračima Futsal Dinama, nakon četiri serije sedmeraca 4-3, nakon što je u 40 minuta bilo 0-0.

Splićanin Josip Božinović, "uljez" među Mostarcima, opet je povukao kad je najviše trebalo. Zabio je treći, pa i četvrti penal i zasluženo odnio nagradu za najboljeg igrača turnira, a golman Marko Čolak, koji je fantastično branio i u finalu i uzeo nagradu za najboljeg golmana turnira, obranio Kristijanu Grbeši i jubilarno izdanje popularnog malonogometnog turnira odnio u Hercegovinu.

- Ovo je za Ketu, za njegovu obitelj, za njegove prijatelje, za cijeli Mostar. Baš mi je drago zbog toga. Velika su zajednica i obitelj - rekao je Josip Božinović nakon finala za HTV.

Čudo u Domu sportova: Keta Bandić uzeo Kutiju na penale za prerano preminulog prijatelja

On igra mali nogomet u Njemačkoj, osvojio je i tamošnje prvenstvo, a nekad je bio igrač velikog nogometa. Nastupao je za Solin, Šibenik i još neke niželigaše.

- Svi smo sretni, nismo očekivali da možemo do kraja. Ali kako je utakmica išla, vjerovali smo. Bili smo u podređenoj situaciji, nismo igrali baš kako znamo, bio je tu pritisak zbog trofeja, ali lutrija penala otišla je na našu stranu. Drago mi je zbog pokojnog Kete i zbog ove ekipe - dodao je Božinović.

- Vodio sam davno bitke na Kutiji, znao sam što me čeka i znao sam da će me tući. Pokušao sam biti miran i čekati situaciju, ali ona nije došla. No dočekali smo penale i dobili. Nije bitno kako, samo da smo pobijedili i da titula ide u Mostar - rekao je Božinović.

Opet je preuzeo odgovornost u raspucavanju.

- Nije mi problem, uvijek ću prihvatiti odgovornost, pa ako netko mora biti kriv neka to budem ja...

Na prsima su nosili broj 12, broj koji je nosio Keta Bandić. Nitko im nije davao previše šanse, ali izbacivali su favorite i iznenadili sve- Krenuli su po titulu u čast pokojnog prijatelja i u tome i uspjeli.

Čudo u Domu sportova: Keta Bandić uzeo Kutiju na penale za prerano preminulog prijatelja

Krešimir Bandić, Mostarac koji je branio za Široki Brijeg preminuo je u ožujku 2019. Gledao je utakmicu Dinama i Viktorije Plzen u Europskoj ligi.

- Zadnje riječi bile su mu: 'Uh, kako Bad Blue Boysi navijaju'... Igrali smo i ranije turnire, čak je i on igrao s nama. Bio je pravi prijatelj, omiljen u društvu - rekao je kapetan Mile Pehar.

Eto, s jedne strane njegovi prijatelji, s druge malonogometaši njegova Dinama za kojega je toliko navijao. Na kraju je cijela Hrvatska čula za Ketu, a kako će se tek slaviti u njegovoj Hercegovini...

Osvajači Kutije šibica, momčad Krešimir Keta Bandić: Zvonimir Medić, Marko Čolak, Josip Sesar, Ivan Peko, Mile Pehar, Vice Božić, Romano Vlaho, Ivan Ivanković, Josip Božinović, Ante Ćorluka

Čudo u Domu sportova: Keta Bandić uzeo Kutiju na penale za prerano preminulog prijatelja

U susretu za treće mjesto ekipa Juicy Maraske je sa 6-1 pobijedila Keraterm Centroplinomont. Luka Perin je zabio dva gola, a po jednog Franco Jelovčić, Josip Jurić, Tihomor Novak i Nermin Kahvedžić, dok je kod poraženih pogodak postigao Antonio Krajinović.

U završnom susretu veteranskog turnira Promotionplay Domograd je pobijedio Senjak hoteli Matan sa 4-1.

Za Promotionplay, kojem je to treći veteranski naslov, strijelci su bili Sergej Jakirović (20), Mihael Mikić (28), Ante Tomić (30) i Stjepan Poljak (35), dok je za suparnički sastav zabio Tomislav Martinac (36).

Dodajmo kako je najbolji strijelac veteranskog turnira Jerko Leko s osam golova, a najbolji igrač Hrvoje Štrok.

Kod djevojaka naslov pobjednica "Kutije" osvojila je ekipa Michieli Tomić koja je nakon sedmeraca pobijedila ŽMNK MC Plus-Agra sa 4-3. Utakmica je završila rezultatom 3-3.

Posljednjeg dana "Kutije" odigrana je i revijalna utakmica u čast velikana nogometa i kakla, Zlatka Kranjčara i Duška Popovskog pod nazivom "Dva kapetana".

”Tim Cico” nosio je ime Cice Kranjčara, koji je bio legenda Dinama, prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, te osvajač Kutije šibica, dok Tim "Pop” je onaj Duška Popovskog, koji je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne  reprezentacije, te višestruki osvajač Kutije šibica.

Igrale su brojne legende velikog i malog nogometa kao što su Marko Mlinarić Niko Kranjčar, Silvio Marić, Eduardo da Silva, Dario Šimić, Krešimir Čivrag, Robert Grdović, Stjepan Pavic i drugi, a na klupama su sjedili Zvonimir Boban, Robert  Prosinečki, Stepan Deverić... Spomenimo kako je susret završio 6-6.

Na kraju utakmice kapetani momčadi su uručili dres Popovoj kćeri Niki Popovski s potpisima svih igrača, te Niki Kranjčaru također dres s svim potpisima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kutija šibica, finale 19.30 , Dom sportova, dvorana 2
Poliklinika Milojević
3 : 4
Keta Bandić
Sortiranje događaja
4. SERIJA

Još jednom Božinović pogađa, blizu je to bilo da golman obrani!

Grbeša će raspucavati za Polikliniku Milojević. Brani to Čolak, Krešimir Keta Bandić osvojio je Kutiju šibica!

3. SERIJA

Josip Božinović je miran, zabija i treći penal Kete Bandića.

Ali idemo u raspucavanje, i Poliklinika Milojević zabila je svoj treći penal!

2. SERIJA

Josip Sesar kroz noge Pavliću za 2-1 Kete Bandića!

Kristijan Čekol odgovara za 2-2.

1. SERIJA

Ante Ćorluka zabija za vodstvo Krešimira Kete Bandića!

Kristijan Grbeša silovito odgovara za 1-1 Poliklinike Milojević.

40'

Božinović je u zadnjem napadu Krešimira Kete Bandića imao dva udarca, prvi je obranio Pavlić, a drugi otišao pokraj gola. Nema golova, sedmerci će odlučiti osvajača Kutije šibica!

Komentari 126