Obavijesti

Sport

Komentari 11

Finska u nevjerici na Vatrene: Bez bodova i dva važna igrača

Finska u nevjerici na Vatrene:  Bez bodova i dva važna igrača
1

Finska je vodila sve do 91. minute na Islandu, pa primila dva gola i izgubila. Za Fince su zabijali Pukki i Lod. Hrvatska u Finskoj gostuje u nedjelju u 18 sati

VIDEO

Zlatno doba finskog nogometa je prošlost. Jari Litmanen i Sami Hyypia davno su objesili kopačke o klin, a nogomet pao na tek peto mjesto po gledanosti - iza hokeja, Formule 1, utrka kočija i tradicionalnog finskog sporta pessapale.

Nikad Finska nije izborila nastup na velikom natjecanju, a teško je povjerovati da će do tog uspjeha doći nakon ovog kvalifikacijskog ciklusa. Pritisak na reprezentaciju ne postoji, no baš zbog toga ovaj protivnik može biti itekako opasan.

- Protiv Finske očekujem puno težu utakmicu nego što je bila ova u Skadru. Bit će to potpuno drukčiji ogled, nadam se da smo sačuvali dovoljno energije - rekao je Andrej Kramarić, koji je protiv Kosova apsolutno opravdao povjerenje izbornika Ante Čačića.

Fantastičnom asistencijom je “otvorio” domaćina, takvi Kramini potezi trebat će nam i u Tampereu.

- Nešto se više pišu moje asistencije nego golovi, ali moram reći da uživam asistirati - kaže Kramarić.

Finska je sinoć gostovala na Islandu i pokazala da nije bezazlena. Vodili su Finci 1-0 i 2-1, vodili su sve do početka sudačke nadoknade, a onda ostali bez svega. Gylfi Sigurdsson pucao je u prečku iz penala u 51. minuti, pogodili su Islanđani i stativu, ali vratilo im se u foto finišu. U 91. zabio je Finnbogason, u 96. Ragnar Sigurdsson. Potrošili su se Finci puno više nego naši igrači.

- Iscrpili smo se i mi, ali u nedjelju idemo po tri boda. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica u Finskoj - rekao je Mateo Kovačić.

Nikad nisu bili na velikom natjecanju

Najveću priliku da se plasiraju na veliko natjecanje Finci su propustili u kvalifikacijama za Euro 2008. godine. U momčadi su tad imali Samija Hyppiju u obrani, vezu je držao veliki Jari Litmanen, a u napadu je vrebao Mikael Forssel. Iza sebe su ostavili Belgiju i podijelili treće mjesto u grupi sa Srbijom, ali za tri boda su ostali kratki za premijerni nastup na Euru. Mnogo se promijenilo od tada u finskom nogometu, Litmanen je u međuvremenu dobio kip i o njemu je snimljen film, a nogomet je pao na niske grane. U kvalifikacijama za prošli Euro Finci su u izjednačenoj grupi završili iza Rumunjske, Mađarske i Sj. Irske, ostvarili su tri pobjede, tri remija i četiri poraza.

Glavna zvijezda nove finske reprezentacije i najveća prijetnja Subašiću je napadač Teemu Pukki. Taj je napadač igrao u Španjolskoj i Njemačkoj, a sad nastupa za danski Brondby. U nedjelju, kad Hrvatska gostuje, ne igra se hokejsko prvenstvo, pa će nogomet barem taj dan biti glavni.

Na Hrvatsku bez Pohjanpala i Eremenka

Hrvatska je pred dvije gostujuće utakmice ostala bez dva svoja najbolja nogometaša, Modrića i Rakitića, ali i bez Pjace, Lovrena... No ni Finci nisu bez problema. Pred utakmicu s Islandom ostali su bez dva možda i najbolja igrača koje imaju danas.

Napadač Bayera iz Leverkusena Pohjanpalo ove je sezone u svim ligama petice igrač s najboljim učinkom minuta potrebnih za gol! Čovjek zabija svakih 26 minuta!? No, ozlijeđen je i nije ni pozvan za listopadsku akciju.

Ali pravi je šok uzrokovala poruka koju su u četvrtak, na dan utakmice s Islandom, primili u Finskom nogometnom savezu od Uefe:

- Roman Eremenko suspendiran je na mjesec dana!

Nije precizirano zašto, ali igrač moskovskog CSKA već je ranije bio dovođen u vezu s dopingom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe