Sport

Komentari 0

FNC 10: Ivan Sičaja na Moldavca Nelua Bogdana, a u Ljubuškom nastupa i njegov brat Tomislav

FNC 10: Ivan Sičaja na Moldavca Nelua Bogdana, a u Ljubuškom nastupa i njegov brat Tomislav

Sičaja je posljednju borbu odradio 3. rujna na FNC-u 7 u Puli protiv Senegalca Papea Sambe Thiama i pobijedio jednoglasnom odlukom. Moldavac Bogdan nastupao je u jakoj organizaciji - Eagles FC-u

FNC 10 na rasporedu je 4. ožujka u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški. Hrvatski MMA borac Ivan Sičaja (29 godina, 2-0) u kavez će s Moldavcem Neluom Bogdanom (29, 1-2). Borit će se u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma).

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Sičaja vs Samba Thiam | CIJELI MEČ | FNC 7

Sičaja je posljednju borbu odradio 3. rujna na FNC-u 7 u Puli protiv Senegalca Papea Sambe Thiama i pobijedio jednoglasnom odlukom.

U Ljubuškom će prvu profesionalnu borbu odraditi i Ivanov brat Tomislav (24). Njegov protivnik još nije poznat javnosti.

Braća Sičaja dolaze iz Sopota, mjestašca na obalama Ramskog jezera.

- Bavio sam se karateom do 17. godine, ali dosadilo mi je. Brat i ja oduvijek smo pratili MMA, budili se i gledali borbe Mirka Filipovića - priča nam Ivan pa dodaje:

- U podrumu obiteljske kuće uredili smo prostor za trening, složili tatami. Gledali smo videa na YouTubeu i kao samouki borci prijavili se na prvi FNC-ov amaterski turnir. Roditeljima nismo smjeli to ni reći. Otac ima samoposlugu, majka se brinula... Tomislav je osvojio turnir, a ja sam pobijedio prvu borbu pa slomio šaku te sam morao odustati.

Karlovac: MMA spektakl - FNC 6

Ivan Sičaja diplomirao je radiologiju u Mostaru, ali nakon FNC-ova turnira shvatio je da je MMA nešto čime se želi baviti.

- Preselio sam se u Zagreb i počeo trenirati u ATT-u. Za život zarađujem konobareći. Ako do 30. godine ne uspijem u ovom sportu, vratit ću se u BiH, podignuti kredit kao svi normalni ljudi, kupiti kuću i zaposliti se u bolnici - kazao je Sičaja.

Najčitaniji članci