Obavijesti

Sport

Komentari 2

Fognini posljednji polufinalist: Izbacio je Džumhura iz Umaga

Fognini posljednji polufinalist: Izbacio je Džumhura iz Umaga
1

Fabio Fognini pobijedio je bosanskohercegovačkog igrača Damira Džumhura 4-6, 6-1, 6-1, a za finale ATP Umaga igrat će protiv Portugalca Gastaoa Eliasa...

VIDEO

Talijan Fabio Fognini posljednji je polufinalist ovogodišnjeg izdanja ATP turnira tenisača Croatia Open u Umagu, on je u četvrtfinalu sa 4-6, 6-1, 6-1 svladao bosanskohercegovačkog igrača Damira Džumhura.

Fognini je u svom devetom dolasku u Umag po peti put stigao do polufinala, no još niti jednom nije osvojio naslov. Najbliži je bio 2013. kada je izgubio od Španjolca Tommyja Robreda, a ove godine je veliki favorit jer je ostao posljednji nositelj na jedinom ATP turniru koji se igra u Hrvatskoj.

U polufinalu će Fognini igrati protiv Portugalca Gastaoa Eliasa koji je u četvrtfinalu sa 6-4, 6-4 svladao Španjolca Pabla Carrena. Elias je drugi tjedan zaredom stigao do polufinala na ATP Touru, prošloga je tjedna bio u polufinalu Bastada, a 25-godišnji Portugalac još nikada u karijeri nije stigao do finala. Pobjedom protiv Carrena "oplemenio" je uspjeh u četvrtak kada je svladao prvog nositelja Umaga i pobjednika iz 2014., Urugvajca Pabla Cuevasa. 

Drugi polufinalni par čine Slovak Andrej Martin i Argentinac Carlos Berlocq. Martin je u četvrtfinalu sa 6-3, 4-6, 6-2 nadigrao drugog nositelja, Portugalca Joaoa Sousu, dok je Berlocq sa 6-4, 6-2 nadigrao trećeg nositelja, Francuza Jeremyja Chardyja.

Za 26-godišnjeg Martina ovo je najveći uspjeh u karijeri, trenutačno se nalazi na 124. mjestu ATP ljestvice, a najbolji dosadašnji plasman mu je 105. mjesto otprije mjesec dana.

Chardy je većim tijekom svog četvrtfinalnog susreta bio indisponiran što je iskusni 33-godišnji Argentinac znao iskoristiti i stići do vrijedne pobjede.

ČETVRTFINALE:

Gastao Elias (Por) - Pablo Carreno (Špa/6) 6-4, 6-4

Fabio Fognini (Ita/4) - Damir Džumhur (BiH) 4-6, 6-1, 6-1

Carlos Berlocq (Arg) - Jeremy Chardy (Fra/3) 6-4, 6-2

Andrej Martin (Svk) - Joao Sousa (Por/2) 6-3, 4-6, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica