Obavijesti

Sport

Komentari 68

Francuska otvorila SP u stilu: Brazil razbijen, Omeyer sjajan

Francuska otvorila SP u stilu: Brazil razbijen, Omeyer sjajan
14

Kakvu večer je imao Omeyer govori podatak da je imao 11 obrana u 21. minuti utakmice. Čudesno. Francuzi su razbili Brazilce 31-16 na otvaranju SP-a i opravdali ulogu glavnog favorita

VIDEO

Pripremamo se za vrlo tešku utakmicu, rekao je uoči otvaranja rukometnog Svjetskog prvenstva u Francuskoj veliki Thierry Omeyer. Ispalo je da je samo jedan dio rečenice bio točan - Francuzi su se pripremali. Ovo s teškom utakmicom možemo zanemariti, peterostruki svjetski prvak je pregazio Brazil 31-16 (17-7) u prvoj utakmici 25. IHF-ovog Svjetskog rukometnog prvenstva 2017.

Men

Francuzi su poveli 2-0 da bi Brazil smanjio na 2-1. Brazilci, zatim, nisu uspjeli iskoristiti tri napada. Veliki Omeyer je branio na visokom nivou kao i uvijek i Francuska je povela 4-1. Naši vječiti rivali su u tren oka došli na 7-2, a na golu je neprobojan bio Thierry Omeyer. Sjajni golman Francuske i u 41. godini brani besprijekorno. Njegove obrane dovele su Francuze na šest golova prednosti nakon što je Narcisse zabio za 8-2. Brazil je nekako uspio zabiti, a Karabatić je povisio prednost na 9-3. Omeyer je, zatim, ponovo upisao obranu, a Karabatić je zabio svoj treći za ogromnu prednost 10-3 u 18. minuti utakmice.

Kakvu večer je imao Omeyer govori podatak da je imao 11 obrana u 21. minuti utakmice. Čudesno. Francuzi su u tim trenucima vodili 12-5 nakon čega je Narcisse zabio svoj drugi za 13-5. Brazilci su većinu prvog poluvremena igrali bez golmana što im i nije donijelo nekog pretjeranog uspjeha. Abalo je pogodio praznu mrežu za 14-5. Francuzi nisu stali do kraja prvog poluvremena i na odmor se otišlo s 17-9 u korist Francuske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Men

U nastavku ista priča samo što je Francuska malo usporila. Izbornik Didier Dinart je na parket poslao drugi sastav pošto je uvidio da će Brazil biti lakši protivnik od očekivanog. Zabijali su Narcisse, Luka Karabatić, Ludovic Fabregas, Guy Olivier Nyokas, Adrien Dipanda... Francuska je djelovala moćno, poletno, prekrasno je bilo gledati akcije koje su kao nacrtane na tabli igrači izvodili na parketu. Brazil je bio razbijen i prepuna AccorHotels Arena je proključala na konačni zvižduk suca Bojana Laha.

Najbolji kod Francuske bio je Valentin Porte sa šest golova dok su Dipanda, Guigou, Karabatić, Narcisse i Nyokas zabili po tri. Brazil je predvodio Jose Guilherme Toledo s pet golova iz 14 pokušaja. Thierry Omeyer upisao je 14 obrana premda je branio samo prvo poluvrijeme. Cijelo drugo poluvrijeme branio je Vincent Gerard.

Francuska je tako, kao glavni favorit turnira, upisala prvu pobjedu dok naše Kauboje prvi susret očekuje u petak protiv Saudijske Arabije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...