Obavijesti

Sport

Komentari 8

Francuski skijaš otkrio je grozne ozljede: Izgubio sam puno krvi. Prestrašili su se i bili šokirani...

Francuski skijaš otkrio je grozne ozljede: Izgubio sam puno krvi. Prestrašili su se i bili šokirani...

Victor Muffat-Jeandet u bolnici u švicarskom glavnom gradu oporavlja se od pada na subotnjem veleslalomu u Adelbodenu. Zašli su mu šaku i operirali nos, a muči ga i koljeno

VIDEO

Francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet (33) teško je ozlijeđen nakon pada na subotnjem veleslalomu u Adelbodenu za Svjetski skijaški kup. Izgledalo je gadno na prvu, a tako izgleda i nakon obrade u bolnici u Bernu. Najvažnije je da je Victorovo opće stanje dobro.

Muffat Jeandet je u gornjem dijelu staze desnom rukom zakačio vrata koja su ga katapultirala. Udario je glavom o snijeg i nekontrolirano klizio stazom i zapleo se u ogradu. Utrka je bila prekinuta na 14 minuta, a režiser nije pokazivao krupne kadrove francuskog skijaša. Sad je jasno i zašto.

Težak pad Muffat-Jeandeta možete pogledati OVDJE.

On sam na Instagramu je objavio fotografije s bolničkog kreveta na kojima se vidi lice puno krvi i zavojima, ali i kombinezon koji su mu rastrgali kako bi mu pružili prvu pomoć.

"Helikopterom su me prebacili direktno u bolnicu u Bernu jer sam jako krvario, bili su prestrašeni i šokirani. Navečer su mi šaku zašili i čini se da nema problema s tetivama i živcima. Slomljeni nos je prohodan, operirali su ga i namjestili usred noći. Ostatak glave i leđa izgledaju u redu", napisao je nesretni Victor.

Lani je na sljemenskom slalomu, koji je otkazan usred prve vožnje zbog loših uvjeta na stazi, slomio gležanj i propustio ostatak sezone, a sad ponovno prolazi slično. Nos i šaka će zarasti, ali stradalo je i koljeno. A to je poseban problem.

"Čekam da me vrate u domovinu da obavim dodatne pretrage lijevog koljena koje ne izgleda baš najbolje. Hvala svima na porukama podrške i pažnji. I prije svega hvala spasiocima iz Adelbodena i svim timovima bolnice u Bernu što su se jako dobro brinuli za mene. Obavještavat ću vas i dalje. Veliki pozdrav svima", dodao je Muffat-Jeandet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige