Sport

Komentari 7

Francuzi stižu u Beč, a rupa na centru terena i dalje je misterij

Francuzi stižu u Beč, a rupa na centru terena i dalje je misterij

U posljednjim minutama susreta u središnjem krugu se pojavila rupa duboka više od 30 cm. Rupu je otkrio danski napadač Andreas Skov Olsen, a njegova noga je "potonula" skoro do koljena

Osim nestanka električne energije, zbog čega je utakmica između Austrije i Danske kasnila 90 minuta, novu pomutnju na stadionu Ernst-Happel u Beču  izazvala je rupa u travnjaku.

U posljednjim minutama susreta u središnjem krugu se pojavila rupa duboka više od 30 cm. Rupu je otkrio danski napadač Andreas Skov Olsen, a njegova noga je "potonula" skoro do koljena.

"Na sredini terena je rupa, duboka možda i pola metra. Netko je mogao slomiti nogu i uništiti karijeru, srećom ništa se nije dogodilo," kazao je Skov Olsen za dansku TV2 nakon utakmice.

"Ne znam što se događa s ovim stadionom", dodao je veznjak Pierre-Emile Höjbjerg.

Austrijski nogometni savez (OFB) pokušava riješiti problem. Teren se pomno pregledava, jer već u petak u Beč dolaze svjetski prvaci Francuzi.

Prema informacijama iz saveza vjerojatni razlog je povećanje razine podzemne vode zbog obližnjeg Dunava i nevremena u noći s nedjelje na ponedjeljak.

UEFA Nations League - Group A - Austria v Denmark

"Tlo se ispituje rendgenskim zrakama s posebnim uređajem kako bi se vidjelo mogu li se pojaviti druge šupljine. Analiza mora biti dovršena u srijedu navečer", rekla je glasnogovornica Federacije za AFP.

Predsjednik OFB-a Bernhard Neuhold rekao je u utorak tamošnjem tisku da zasad ne može "kazati da nema druge opasnosti".

"Ono što možemo reći je da sve pokušavamo preventivno," kazao je Neuhold dodavši kako se istražuju i razlozi nestanka električne energije. Posebice jer stadion ima generator za hitne slučajeve koji bi trebao biti dovoljan za rad reflektora. Ali to nije uspjelo kako se očekivalo. Na stadionu nikad nije bio potpuni mrak. Neki krugovi su nastavili funkcionirati. Moramo uzeti vremena kako bi prikupili sve činjenice. Rizik od još jednog neuspjeha treba svesti na najmanju moguću mjeru."

Utakmicu između Austrije i Danske na stadionu je pratilo 18.700 gledatelja, a protiv Francuske se očekuje više od 48.000 gledatelja.

UEFA Nations League - Group A - Austria v Denmark

Najčitaniji članci