Sport

Komentari 0

Francuzi zaledili Tunižane na -11: Još uvijek nisu osigurali Tokio...

Nakon sjajne završnice i velike pobjede nad Hrvatskom, Francuzi su došli i do nova dva boda na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Montpellieru. No ni te dvije pobjede im ne garantiraju odlazak u Tokio.

Francuska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola pobijedila Tunis s 40-29 (21-13). Francuska se lako obračunala s Tunižanima i došla do druge pobjede, ali teoretski još nije osigurala Igre. Utakmica je bila riješena praktički već na poluvremenu kada je bilo plus osam za domaćine.

U nastavku je to bilo odrađivanje posla, a najbolji kod Francuske bio je Hugo Descat koji je utrpao šest golova, dok su Tournat i Richardson zabili pet. Iako jedini u skupini imaju dvije pobjede, Francuska još nije osigurala kartu za Tokio.

U zadnjem kolu u nedjelju Francuzi igraju protiv Portugala te im je za prolazak dalje dovoljan remi, pobjeda te poraz do šest razlike.

No, može se dogoditi i da ne vide Tokio. Francuska će ispasti u slučaju da izgubi od Portugala više od sedam razlike te uz to Hrvatska mora pobijediti Tunis. Prve dvije ekipe iz skupine izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Posljednje kolo kvalifikacijskog turnira igra se u nedjelju, Hrvatska i Tunis od 18.30, a Francuska i Portugal od 21 sat.

Francuzi zaledili Tunižane na -11: Još uvijek nisu osigurali Tokio...