Obavijesti

Sport

Komentari 50

Franjić: Cabella i Wanderson su strašni igrači, pratio sam ih...

Franjić: Cabella i Wanderson su strašni igrači, pratio sam ih...

Nismo baš previše analizirali Krasnodar, ali pratio sam ih u LP-u. Možda ne bi bilo loše za savjet priupitati Komnena Andrića, ili opet Nikolu Moru. On mi je kazao kako zaustaviti Nikolu Vlašića, rekao je Bartol Franjić

VIDEO

Mladi Dinamov veznjak Bartol Franjić (20) i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač (35) bili su gosti studijske emisije 24sata povodom ždrijeba Europske lige. 

- Dinamo je pokazao da može igrati sa svima. Tu je i moj bivši klub Salzburg. Ne bih baš volio da njih izvuku, pokazali su iz godine u godinu da se u svim europskim natjecanjima mogu nositi sa svima - kazao je Pokrivač uoči ždrijeba, a želje su mu se, pokazalo se nekoliko minuta kasnije, ostvarile.

POGLEDAJTE VIDEO: Franjić i Pokrivač u studiju 24sata

- Kad je krenula Europska liga nitko nije očekivao ovakav rezultat. Skeptični su bili svi oko svega što se događalo u klubu. Izdigli smo se iznad komentara i podsmjehivanja Dinamu. Pokazali smo da smo najbolji klub na Balkanu - kazao je mladi Franjić.

Za Pokrivača sjajne igre Dinama u Europi uopće nisu iznenađenje.

- Dinamo je pokazao prošle sezone u Europi da se može nositi sa svima, ove godine su to potvrdili. Nisu me uopće iznenadili, kad se pogleda tablica grupe sve je jasno.

Turnir 4 kafica

Franjić je potvrdio kako igrači Dinama uopće nemaju problema s prebacivanjem fokusa na prvenstvene utakmice, nakon velikih europskih iskušenja.

- Nismo ništa komentirali s trenerom prije ždrijeba. Možemo li se prebaciti na HNL nakon europskih utakmica? Ma nije mentalno problem, više je problem umora. Svaka utakmica je novo dokazivanje. 

Debitirao je Franjić protiv Feyenoorda. Odigrao je sve utakmice u skupini, imao minutažu veću i od Brune Petkovića. 

- Iskreno, nisam očekivao da ću odigrati baš svih šest utakmica. Bilo je malo i straha u prvoj utakmici. Ipak, pokazao sam da sam zaslužio tu minutažu. Složio bih se s tim da nitko nije očekivao da ću od trećeg mjeseca i juniorske Lige prvaka protiv Bayerna pa do sad postati jedan od prvotimaca Dinama.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Pokrivač smatra da "modri" još nisu dosegnuli svoje limite.

- Iduće godine možemo od Dinama očekivati i stepenicu više. Imali smo i u moje vrijeme sjajnu momčad, ali takve rezultate ni izbliza nismo postizali. Do kud Dinamo može u natjecanju? Uh, teško pitanje, dosta ovisi o protivniku. Volio bih da prođu sigurno jednu stepenicu, a možda i dvije. Po kvaliteti to definitivno mogu.

Franjić je protiv CSKA u gostima čuvao Nikolu Vlašića.

- Bilo je treme prije utakmice, ali opustio sam se. Zadatak je bio u toj utakmici što bolje čuvati Nikolu. Pričao sam s Nikolom Morom, on je za moskovski Dinamo dva tjedna prije igrao protiv CSKA, čuvao je Nikolu. Koji savjet mi je Moro dao? Kazao mi je da ne ulazim s njim previše u duele, da predviđam što će napraviti, pokušam nekako izbiti mu loptu iz nogu - kazao je Franjić pa dodao:

- Koja mi je najdraža utakmica u EL-u? Feyenoord u gostima, dres s te utakmice ne ide nikom, ostaje u obitelji.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Korona je poremetila svijet, nije to, naravno, zaobišlo ni nogometne utakmice.

- Jedno 8-9 puta smo se testirali samo u europskim natjecanjima, ali kako svima, tako i nama. Nadajmo se da će to čim prije proći - dodao je Franjić pa otkrio:

- Željeli smo izbjeći Benficu i Sociedad, čak i Zvezdu, naravno, njih više zbog tog rivaliteta i naboja. 

Pokrivaču je drago zbog bivšeg suigrača iz Dinama.

- Najviše mi je drago zbog Arijana Ademija, s njim sam igrao još tad. Čovjek igra "sto godina", a ima 28 godina - nasmijao je sve u studiju Pokrivač.

Zagreb: Nogometnom utakmicom najavljena humanitarna kampanja Darujmo ružičasti život

Kuglice su Dinamu donijele ruski Krasnodar.

- Ako se ne varam, dali su sad pet komada moskovskog Lokomotivu. Ne znam kome bih dao prednost. Bit će to tu negdje - kazao je Pokrivač.

Mladi Franjić se složio.

- I u grupnoj fazi su ekipe bile vrednije od nas pa smo pokazali da to ništa ne znači. Iskreno, nismo previše analizirali Krasnodar i razmišljali o njima. Trebalo bi možda dobiti neki savjet od More, Vlašića, Bistrovića, našeg Andrića koji je na posudbi u Ufi. Da budem iskren, pratio sam par utakmica Krasnodara, znam Wandersona i Cabellu, tu je i iskusni Marcus Berg. Pakleni igrači, ali i ostatak momčadi je na visokoj razini - kazao je Franjić za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu