Obavijesti

Sport

Komentari 91

'Furija' izjednačila u 96', veliki Gabor Kiraly rekao je zbogom

'Furija' izjednačila u 96', veliki Gabor Kiraly rekao je zbogom
1

Sljedeći protivnik Hrvatske, Ukrajina, još uvijek ne zna za poraz pod vodstvom Andrija Ševčenka. Ukrajinci su danas pobijedili Srbe 2-0 i upisali treću pobjedu u nizu

VIDEO

Nogometna reprezentacija Engleske je remizirala sa Španjolskom 2-2 u prijateljskoj utakmici na Wembleyju. Strijelci za 'tri lava' bili su Adam Lallana iz penala i Jamie Vardy dok su za 'furiju' zabijali Iago Aspas i Isco. Obje momčadi su na teren poslale mješovite sastave.

Engleska je došla u prednost preko Adama Lallane u 9. minuti iz penala, a samo tri minute u nastavku Jamie Vardy zabio je na asistenciju Jordana Hendersona. Vardy je tako prekinuo post od 15 utakmica bez gola dok je Lallana zabio svoj treći gol u posljednje tri utakmice za reprezentaciju. I kada je sve trebalo biti gotovo, kada je Engleska trebala pobijediti, Španjolska je u 89' zabila za 2-1 preko Aspasa, koji je zabio svoj prvi gol za reprezentaciju, a zatim u 96. minuti izjednačila na 2-2 preko Isca.

Legendarni Milanov napadač Andrij Ševčenko još uvijek ne zna za poraz na klupi Ukrajine. Današnja žrtva bila je Srbija, a Ukrajinci su slavili 2-0. Ševčenko je debitirao protiv Islanda 1-1 da bi remizirao s Turskom u gostima 2-2. Nakon toga uslijedile su pobjede nad Kosovom 3-0, Finskom 1-0 i sada Srbijom 2-0. Čini se kako će Ševčenko uspjeti prenijeti malo svoje nogometne čarolije na svoje igrače i kako mu se smiješi uspješna trenerska karijera.

Ukrajinci su poveli u 38. minuti preko Yevhena Šakhova, a konačnih 2-0 postavio je Andrij Jarmolenko iz penala.

Italija je na San Siru remizirala s Njemačkom 0-0. U 46. minuti Gianluigi Donnarumma zamijenio je imenjaka Buffona na golu i tako upisao drugi nastup za reprezentaciju u dobi od 17 godina. 'Azzurri' su 56. put igrali na kultnom milanskom stadionu, a samo dva puta su izgubili. Posljednji put to je bilo 1925. godine, Italija na San Siru nije izgubila 91. godinu.

Od ostalih utakmica Francuska i Obala Bjelokosti odigrale su 0-0, Češka i Danska su remizirale 1-1, Austrija i Slovačka 0-0, a Island je u gostima svladao Maltu 2-0. Švedska je golovima Larssona (30') i Tholina (67') pobijedila Mađarsku 2-0 od koje se nakon skoro 20 godina oprostio veliki golman Gabor Kiraly (40), najpoznatiji po sivoj trenirci koju je nosio na utakmicama. Gabor je za Mađarsku debitirao 1998. godine, a nakon 107 nastupa odlučio je reći zbogom u 41. godini života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"