Obavijesti

Sport

Komentari 5

Futsal prvaci: Makarski trener živi u Splitu i poštar je u Kninu

Futsal prvaci: Makarski trener živi u Splitu i poštar je u Kninu
1

Trener futsal prvaka Teo Strunje, živi u Splitu, a u Kninu radi kao poštar. Do 15.30 je na poslu, juri za Split, oko 17 sati nešto pojede, izljubi ženu i djecu i već u 18.30 je u Makarskoj na treningu. I tako svaki dan

VIDEO

Novo vrijeme Apfel iz Makarske novi je malonogometni prvak Hrvatske. Do titule su došli preko Futsal Dinama i favorita Split Tommyja. Jedan od najzaslužnijih je trener Teo Strunje (35), kojem je ovo druga sezona u klubu. Zbog ozljeda koje su ih pratile još od proljetnog dijela natjecanja posao mu nije bio nimalo lak.

- U playoff smo ušli s 4-5 ozlijeđenih ključnih igrača, među njima i Brazilac Dudu, najbolji strijelac lige. No kad smo dobili Dinamo u majstorici usred Zagreba, pred 1500 Bad Blue Boysa, dobili smo krila i novu vjeru u svoje mogućnosti - rekao je Strunje.

Mladi trener, koji je prije šest mjeseci postao otac blizanaca, živi u Splitu, a u Kninu radi kao poštar. Do 15.30 je na poslu, juri za Split, oko 17 sati nešto pojede, izljubi ženu i djecu i već u 18.30 je u Makarskoj na treningu. I tako svaki dan.

- Bez moje supruge ništa ovo ne bi bilo moguće. Želim zahvaliti i njoj i upravi kluba što su mi dali priliku - iskren je Strunje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako za Tommy Split kaže da imaju kvalitetnije igrače, Makarani su pokazali da imaju veće srce i želju. Jedina utakmica koju su u finalu izgubili bila je ona prva. Igrala se samo tri dana nakon pobjede nad Futsal Dinamom.

- Bilo je i fizički i psihički teško, bili smo iscrpljeni i sve je to uzelo danak. Iscrpili smo se pred zagrebačkom publikom, a onda se prva utakmica odmah igrala pred splitskom publikom - priča trener, čija ekipa do kraja nije više izgubila niti jednu utakmicu i prvi put su postali prvaci Hrvatske, i to ukupnim skorom 3-1.

Lani su izgubili polufinale od Nacionala, no ističe, ove je godine ekipa još kompaktnija.

Prvi čovjek kluba, Mijo Pašalić, kaže kako je ovakav rezultat ne samo priželjkivao nego i očekivao.

- Znao sam da imamo kvalitetu iako je Split realno jača momčad. Ne smijemo zaboraviti da smo iz male Makarske, gdje je ljudima dovoljno da se bave turizmom, a na sport se ne gleda puno. Mi smo trebali biti prvaci još prije četiri godine, a nismo samo nesretnim spletom okolnosti - rekao je Pašalić.

Za trenera ima samo riječi hvale. Povjerenje nije izgubio ni nakon što su lani ispali u polufinalu.

- Trener je druga najvažnija karika u klubu, a Teo je kapacitet za velike stvari. Pokušavamo riješiti s Hrvatskom poštom da dobije premještaj u Split, ipak je on obiteljski čovjek, ali zasad bezuspješno. No nećemo odustati. To je čovjek koji nikad nije izostao s niti jednog treninga - kaže Pašalić, kojem su misli već lagano okrenute Ligi prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka