Obavijesti

Sport

Komentari 210

Nakon uspavanke, rapsodija golova: Portugal dobio Gance

Nakon uspavanke, rapsodija golova: Portugal dobio Gance
22

U drugoj utakmici grupe H, u kojoj su još smješteni Urugvaj i Južna Koreja, Portugal je pobijedio Ganu 3-2, iako u prvih 45 minuta nije bilo golova

Nogometaši Portugala pobijedili su reprezentaciju Gane sa 3-2 (0-0) u utakmici prvog kola u skupini H na Svjetskom prvenstvu u Katru, koja je u četvrtak odigrana na stadionu 974 u Dohi.

Strijelci za Portugal bili su Cristiano Ronaldo (65) iz kaznenog udarca, Joao Felix (78) i Rafael Leao (80), dok su za Ganu pogotke postigli Andre Ayew (73) i Osman Bukari (89).

Cristiano Ronaldo je u 63. minuti padom u kaznenom prostoru nakon starta Alidua Seidua izborio kazneni udarac i potom ga u 65. minuti sam realizirao za vodstvo Portugala. Kapetan portugalske reprezentacije je tako postao prvi nogometaš u povijesti koji je postigao pogodak na pet svjetskih prvenstava.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana

Gana je u 73. minuti došla do izjednačenja. Mohammed Kudus je ušao s lijeve strane u kazneni prostor, vratio povratnu loptu u sredinu peterca, gdje na nju natrčao ganski kapetan Andre Ayew i poslao ju u mrežu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana

Radost Afrikanaca kratko je trajala, jer je u 78. minuti Portugal ponovno poveo. Joao Felix je dobio loptu od Brune Fernandesa na desnom krilu, sjurio se prema kaznenom prostoru i sa 12 metara rutinirano prebacio vratara Lawrencea Ati-Zigija.

U 80. minuti Portugal je udvostručio svoju prednost. Ponovno je pravovremeno dodavanje uputio Fernandes koji je na lijevoj strani kaznenog prostora pronašao Rafaela Leaa, a ovaj smireno poslao loptu desnom nogom u suprotan kut za 3-1.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana

Gana je smanjila zaostatak u 89. minuti. Po lijevoj strani je prošao Abdul Rahman Baba, ubacio u sredinu, gdje je najviši u skoku bio Osman Bukari i glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.

U prvom dvoboju u skupini H Urugvaj i Južna Koreja su na stadionu Education City odigrali 0-0. Tijekom čitavog dvoboja nijedna reprezentacija nije uputila udarac unutar okvira suparničkog gola, iako su Urugvajci dvaput zatresli vratnicu: Diego Godin u 43. minuti udarcem glavom nakon kornera te Federico Valverde u 89. minuti udarcem sa 20-ak metara.

Portugal je s tri boda vodeći na ljestvici skupine H, po jedan bod imaju Urugvaj i Južna Koreja, a na začelju je Gana bez bodova.

U 2. kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, 28. studenoga, sastat će se Južna Koreja - Gana (14 sati) i Portugal - Urugvaj (20 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo grupe H 17.00 , Stadium 974
Portugal
Ronaldo 65' (P) Joao Felix 78' Leao 80'
3 : 2
Gana
Ayew 73' Bukari 89'
Sortiranje događaja
90+'

Što je sada ovo bilo. Diogo Costa zaboravio je da mu je Inaki Williams iza leđa, no napadač Athletic Bilbaoa poskliznuo se u pokušaju oduzimanja lopte. Kakav bi ovo skandal bio...

90'

Devet minuta sudačke nadoknade! Kako su krenuli s golovima, može ih pasti još nekoliko u tom vremenu.

89'

Novi zaplet! Bukari je zabio za 3-2. Utakmica je opet 'živa'...

83'

Ronaldo promašio zicer, no zastavica je ionako u zraku. Ipak, provjera bi možda i donijela promjenu rezultata.

80'

A odmah za tim, još jedan. Sjajno je Portugal sada razigrao akciju, koju je završio fenomenalni Rafael Leao. Bio je to praktički prvi dodir s loptom Milanovog asa i njegov prvi gol za reprezentaciju.

Komentari 210