Obavijesti

Sport

Komentari 28

'Gattusa smo brutalno mučili! Izbo bi nas vilicom za ručkom'

'Gattusa smo brutalno mučili! Izbo bi nas vilicom za ručkom'
1

VESELO Atmosfera u Milanu i talijanskoj reprezentaciji bila je vesela jer s likovima poput Pirla i Gattusa nije moglo drugačije. Novi trener Milana bio je glavna 'meta' suigrača za šalu što je u svojoj knjizi opisao i sam Pirlo

VIDEO

Gennaro Gattuso privremeni je trener Milana poslije otkaza Vincenzu Montelli. Naš Nikola Kalinić dobio je novog trenera, a prema pisanju Talijana, slavni veznjak trebao bi ostati i trajno rješenje na klupi 'rossonera'.

Popularni Rino legenda je kluba jer je tamo igrao od 1999. do 2012. te u 387 utakmica zabio deset golova. Za ljubitelje nogometne romantike sama pomisao na Gennara budi sjetu - u njegovo vrijeme Italija je bila velesila, nije se moglo niti zamisliti da propuste Mundijal kao što će Rusiju 2018. propustiti aktualna garnitura. Jer, likovi poput Gattusa to ne bi dopustili...

Čuvao je 'leđa' umjetnicima poput Andree Pirla i tukao se za njih, no tukao je i - njih. U Pirlovoj autobiografiji nalazi se niz pikanterija vezanih za Gennara koji je bio omiljena 'meta' u svlačionici.

- Čim bi Rino otvorio usta u svlačionici, nastao bi pravi 'karneval'. Svi bi počeli galamiti, proizvoditi zvukove i uvijek je bila ista reakcija. Nikad mu nismo dali da završi rečenicu kad je počeo govoriti. Nazvao sam ga 'terrone' (južnjak) i udario me. Kako bih mu uzvratio, osvetio sam mu se preko direktora Arieda Braide. Rino de Janeiro, kako smo ga zvali, čekao je poput mene novi ugovor pa sam smislio kako ga nasamariti. Poslao sam poruku direktoru: Dragi Ariedo, ako mi daš što želim, možeš imati moju sestru. Rino je to saznao prije nego što ga je Braida nazvao pa mu je odmah rekao kako je to jedna od mojih glupih šala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gennaro je morao biti oprezan i u reprezentativnom kampu. Za Italiju je odigrao 73 utakmice i zabio jedan gol, a 2006. osvojio i Svjetsko prvenstvo.

- Prije utakmica reprezentacije, Daniele De Rossi bi se sakrivao ispod njegovog kreveta i čekao. Znao je ležati nepomično i po sat i pol! Gattuso bi ušao u sobu, oprao zube i obukao svoju leopard-pidžamu pa legao u krevet. Uzeo bi knjigu i gledao slike. Taman kada bi utonuo u san, Daniele bi iskočio ispod kreveta, a ja bih iskočio iz ormara pa bi zajedno proizvodili nevjerojatne zvukove, kao par nekakvih loših ljubavnika. Rino je to podnosio dobro, iako je bio na rubu infarkta. Prvo je istukao Danielea, a onda i mene - iznio je Andrea.

Suigrači su ga znali provocirati svim sredstvima.

- Nakon što smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, igrali smo zadnju kvalifikacijsku utakmicu protiv Cipra u Parmi i to nam je bilo poput prijateljske. Izbornik Marcelo Lippi dao nam je slobodnu večer kako bi otišli na večeru u Firenzu, no jedino je Gennaro ostao u hotelu. Kad smo se vratili u pijanom stanju, ostali smo sjediti u predvorju hotela i nismo uopće bili umorni. Trebala nam je neka zabava i svi su imali istu ideju: Ajmo razljutiti Gattusa! On je već bio zaspao sa svojom malom kapicom za spavanje. Na putu do njegove sobe, De Rossi je našao aparat za gašenje požara, došao do njegovih vrata i kad je Rino izašao i protrljao oči, već je bio prikriven pjenom u cijelosti. Daniele je pobjegao, a 'čudovište u gaćama' obrisalo je pjenu i krenulo u potjeru. Pokušao sam pobjeći, ali bio sam već gotov. Kad imate čovjeka poput Gattusa na ramenima, možete bježati koliko god želite, ali on će vas uvijek uhvatiti. Uhvatio me i našamarao.

Znao i je sam provocirati igrače na neke svoje načine.

- Gattuso je bio prilično praznovjeran. Na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj gdje nam je išlo dobro, nosio je istu trenirku više od mjesec dana. Bilo je više od 40 Celzija u Njemačkoj, a on je nosio opremu poput pecaroša. Već oko četvrtfinala počeo je smrdjeti. 

-  Pokušavao nas je 'ubiti' vilicom. Za vrijeme ručka u Milanellu, koristili bi sve trikove kako bi ga naživcirali. Kada bi rekao jedan krivi glagol (a često je znao griješiti), mi bi odmah 'skočili' na njega. A kad se pokušao ispraviti, shvatili bi da je i dalje u krivu pa bi ga Ambrosini, Nesta, Inzaghi, Oddo i ja uništavali. Mi smo bili baš prava grupa gadova. Neki od nas nisu mogli igrati pojedine utakmice zbog uboda vilicom, on nije bio nježan. Klub bi to opravdao kao 'problem s mišićem' - napisao je Pirlo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi