Obavijesti

Sport

Komentari 135

Gazzetta: "Hrvatski divljaci i djeca u suzama na San Siru"

Gazzetta: "Hrvatski divljaci i djeca u suzama na San Siru"
6

Talijani pišu o "slavenskim barbarima koji su terorizirali žene i djecu". Jedna žena čudi se zašto su njoj uzeli čep od boce, a hrvatske navijače nisu niti pregledavali...

VIDEO

Gazzetta dello Sport piše o neredima hrvatskih navijača i donosi svjedočanstva ljudi koji su bili na stadionu tijekom utakmice Italije i Hrvatske na San Siru. Hrvatski navijači su 15 minuta prije kraja prekinuli utakmicu bakljadom. Tukli su se s policijom, a neredi su se preselili na ulice nakon utakmice.

- Hrvatski divljaci i djeca u suzama - naslov je teksta objavljenog u Gazzetti . Talijani pišu o " slavenskim barbarima koji su kao podivljala horda terorizirali ženu i djecu ".

Jedna od gledateljica na San Siru Donatella Bernasconi opisala je u detalje što se događalo.

- Sjedila sam na tribini gdje je bilo tisuću djece iz škola nogometa. Mnogi od njih bili su s roditeljima. Iznad našeg sektora bili su hrvatski navijači koji su pljuvali djecu, vrijeđali ih i gađali ih bakljama i petardama. Djeca su plakala - kazala je Donatella.

Potom je rekla kako su njoj na ulazu redari uzeli čep od boce, dok hrvatske navijače nisu pregledavali i dopustili su im unošenje boca i limenki.

- Kako je moguće da našim navijačima uzmu čep, a oni imaju boce, limenke...? Kako su oni unijeli sve što su htjeli, a našim navijačima nisu dozvolili unijeti transparent? - pita se Ivan Carozza, koji je također bio na utakmici u Milanu.

Djelomično je na to pitanje odgovorio Mauro Ferrara , povjerenik za sigurnost na stadionu koji dijele Inter i Milan. Tvrdi kako ih je iznenadio broj hrvatskih navijača.

- Redari mogu vizualno pregledati vrećice i torbe navijačima, ali pretres može napraviti samo policija. Čepove s boca oduzimali smo ljudima koji su bili na gornjim tribinama, a ostavljali smo ih djeci koji su sjedili dolje - rekao je Ferrara i dodao:

- Zaplijenili smo Hrvatima 15 vreća s pirotehničkim sredstvima. Napravili smo vrlo dobar posao . Očekivali smo šest tisuća navijača, ali došlo ih je gotovo devet tisuća. Nije bilo vremena za detaljan pretres navijača.

VIDEO

Nedavno je izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović, optužio Talijane za lošu organizaciju redarske službe.

- Nitko nije pretresao navijače na ulazu. Nisu im otvarali torbe i svatko je mogao unijeti što je želio. Talijanski kolege očito su htjeli da utakmica ode u drugom smjeru - kazao je Damir Vrbanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'