Sport

Komentari 40

Gdje bi Dinamo mogao kiksati? Ne znam, razmišljam o nama

Gdje bi Dinamo mogao kiksati? Ne znam, razmišljam o nama

Kapetan Hajduka Zoran Nižić vraća se u momčad nakon trotjedne pauze zbog ozljede zadnje lože, i vjeruje kako Hajduk može slaviti u derbiju s Osijekom u Gradskom vrtu....

Kapetan Hajduka Zoran Nižić propustio je zbog ozljede zadnje loše tri susreta, no po svemu sudeći trebao bi zauzeti svoje mjesto u obrani na nedjeljnom derbiju u Gradskom vrtu.  

- Osjećam se puno bolje zahvaljujući liječnicima i fizioterapeutima. Vjerujem da ću biti spreman za Osijek – kaže Nižić i dodaje:

- Čeka nas teško gostovanje, no i mi smo u dobrom momentu, imamo dosta samopouzdanja, tako da se imamo pravo nadati pobjedi.  Moram priznati da mi je bilo teško pratiti utakmice s tribina, puno je teže nego na terenu, jer ne možeš utjecati na igru. Zato mogu samo čestitati suigračima koji su jako dobro odradili ovih par utakmica dok me nije bilo, i izborili plasman u finale kupa, što je bio cilj. 

Obzirom da je Nižić kapetan, vjerojatno se već vidi s trofejem u rukama nakon finala u Vinkovcima. 

- Ne nadam se samo ja, nego se svi nadamo. Prošli smo puno toga, došli do finala, i nadamo se da ćemo biti pravi kad to najviše bude trebalo. Finale se igra na jednu utakmicu, i u njoj je sve moguće. Nastojat ćemo se pripremiti da bude što bolje.

Prednost Dinama pala je na šest bodova, no Nižić kaže kako u Hajdukovoj svlačionici ne kalkuliraju kako je dostići. 

- I kad je bilo 12 bodova razlike, govorio sam da je još puno utakmica do kraja sezone, pa ću isto ponoviti i sada. Idemo pobjeđivati utakmicu po utakmicu, pa ćemo na kraju vidjeti za što je to bilo dovoljno – kaže Nižić, koji se ne bavi ni kalkulacijama gdje bi sve Dinamo mogao kiksati. 

- Ne želim se obazirati na Dinamo, Dinamo me ne zanima, fokusiran sam samo na Hajduk.

Osijek je oslabljen, u derbiju ne može računati na Nižićevog velikog prijatelja Gorana Milovića

- Dobro je odigrao, zabio gol, ali je dobio crveni i propušta derbi, što je za nas jako dobro.

Obradovao se Nižić i pretpozivu izbornika Zlatka Dalića

- Počašćen sam što sam dio reprezentacije, hvala izborniku i stožeru što su me pozvali.

Osvajanje kupa, odlazak na SP u Rusiju, i transfer u inozemstvo scenario je iz snova.

- Sigurno da bi to bio idealan kraj sezone, ali puno je još utakmica do tada, kup je tek za dva mjeseca... Idemo najprije proći Osijek, pa ćemo razmišljati što i kako dalje...

Najčitaniji članci