Sport

Komentari 13

Gdje gledati susret za prvo mjesto Hrvatske i Crne Gore

Gdje gledati susret za prvo mjesto Hrvatske i Crne Gore

Crna Gora nam je očekivano najjači protivnik u skupini. Moramo učiniti sve kako bi tu utakmicu dobili i završili prvi u skupini. Time ostvarujemo naš prvi cilj, rekao je izbornik Ivica Tucak...

Prva četvrtina mučenje, a preostali dio utakmice? Prava hrvatska vaterpolska rapsodija! Tako je izgledala priča 'Barakuda' u prvom kolu Eura protiv Njemačke, a nadamo se da će se scenarij ponoviti i protiv Crne Gore, uz nešto lakši početak.

Hrvatska i Crna Gora danas od 20.30 igraju utakmicu drugog kola koja će odlučiti pobjednika skupine i momčad koja će se plasirati direktno u četvrtfinale. Naravno, Hrvatska još mora igrati protiv Slovačke, a Crna Gora protiv Njemačke, ali treba biti iskren i priznati da te dvije reprezentacije nemaju šanse.

Iako Crnogorci u posljednjim godinama nisu baš na razini, ovo će biti pravi derbi, creme de la creme svjetskog vaterpola. Susret između ovih sjajnih reprezentacija možete pratiti od na HRT2 od 20.30 kao i na internetskoj platformi HRTI.

Hrvatska i Crna Gora su tijekom povijesti odigrale 24 utakmice. Mi smo bili bolji 15 puta, a Crnogorci devet. Posljednji put smo igrali prije dvije godine u četvrtfinalu Eura u Barceloni gdje su 'Barakude' došle do bronce.

Hrvatska je EP osvojila 2010. u Zagrebu, a tada su na cijelome prvenstvu imali jedan poraz i to od Crne Gore. Susjedi su se pak titulom najboljih u Europi okitili 2008. godine predvođeni fantastičnim Aleksandrom Ivovićem.

- Crna Gora nam je očekivano najjači protivnik u skupini. Moramo učiniti sve kako bi tu utakmicu dobili i završili prvi u skupini. Time ostvarujemo naš prvi cilj - rekao je Ivica Tucak, a povratnik Luka Bukić se nadovezao:

-  Sljedeće se sastajemo s Crnom Gorom, što je najvažnija utakmica u ovom dijelu turnira. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini. Međusobno se dobro poznajemo, ali očekujem da ćemo mi odnijeti pobjedu - kazao je sin legendarnog Perice Bukića.

Aleksandar Ivović, Draško Brguljan i Dragan Drašković na jednoj strani, a na drugoj Joković, Garcia, Bušlje... Ma može li bolje? Čeka nas velika poslastica i to na samom otvaranju Eura, a nadamo se da će naši reprezentativci doći do prvog cilja, a to je prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale. 

Hrvatski rukometaši u 18.15 igraju protiv Austrije, a onda daljinski u ruke i prebacujte na HRT2 gdje vas od 20.30 čeka novi spektakl za finiš sjajnog sportskog dana.

Idemo, 'Barakude'!

Najčitaniji članci