Obavijesti

Sport

Komentari 7

Gdje je zapelo s Kuščevićevim transferom u Dinamo? Ovo se 'modrima' ne događa prvi put

Gdje je zapelo s Kuščevićevim transferom u Dinamo? Ovo se 'modrima' ne događa prvi put

Propali transfer Benjamína Kuščevića podsjetio nas je na fijasko s dovođenjem Ferhana Hasanija iz Wolfsburga prije sedam godina. A čileanski Hrvat bio je dugo izvan terena

VIDEO

Benjamína Kuščevića (24) samo je potpis ugovora dijelio od toga da i službeno postane igrač Dinama. Čileanac hrvatskog porijekla, koji ima i hrvatsku putovnicu, došao je prošli tjedan iz Južne Amerike u Zagreb kako bi kompletirao transfer.

Čak je i njegov trener u Universidad Católici Ariel Holan (60) javno rekao da su u klubu sretni jer će zbog njegova transfera profitirati i da će se osjetiti njegov izostanak. A onda je u nedjelju stigla vijest iz Maksimira kako od posla neće biti ništa.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Dinama u Maksimiru

Pokretanje videa...

Dinamo počeo pripreme za sezonu 2020/21. 01:25

"Bili smo zainteresirani da navedeni igrač postane član našeg kluba, međutim tijekom pregovora nije dogovoren set uvjeta koji bi omogućio završetak ovog transfera", objavili su iz Dinama na službenim stranicama.

Nisu, dakako, otkrili gdje je posao zapeo. Universidad Católici trebalo je pripasti oko 2,1 milijun eura, a Dinamo je u posljednji tren ipak povukao ručnu oko stopera koji je igrao za juniore Real Madrida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Futchile (@futchile_oficial)

Kuščević je bez utakmice čak pola godine i fizički očito nije bio u stanju da bi odmah mogao pomoći. A za takvu odštetu, koja je za hrvatske prilike poprilično velika, Dinamo je htio čovjeka koji brzo može "u vatru".

Podsjetio je ovaj propali transfer na onaj Ferhana Hasanija (30), Wolfsburgova Albanca s makedonskom putovnicom (38 nastupa za reprezentaciju), koji je u siječnju 2013. bio blizu potpisa za "modre". Koliko blizu? Hasanija su za službene stranice nahvalila braća Mamić i trener Kruno Jurčić. Ali su se ipak opekli.

German Soccer Bundesliga club VfL Wolfsburg 2013-14 - Official photocall

I tad je stiglo priopćenje da je posao propao, uz dodatak izjave sportskog direktora. 

- Budući da smo na liječničkom pregledu vidjeli ozljedu koja zahtijeva duži oporavak, odlučili smo kako Hasani ipak neće doći u Dinamo. Žao nam je što posao nismo obavili do kraja, ali tako je to u nogometu. Ferhanu želimo sve najbolje u nastavku karijere - rekao je tada Zoran Mamić.

Razlaz je, bez obzira na njegove lijepe želje, bio poprilično ružan. Jer Hasani je nekoliko dana potom napao Dinamo rekavši kako su u Maksimiru znali da dolazi ozlijeđen, da je u pitanju bio samo mišić i da bi za dva tjedna bio spreman za treninge.

Kako doznajemo, ovaj put neće biti repova propalog transfera, već su se Kuščević i Dinamo gospodski rastali. Benjamín želi zaigrati u Europi i sad će osluškivati ponude iz drugih klubova. A Dinamo će, dođe li do prodaje Joška Gvardiola (18), reagirati s nekim drugim imenima. Ne žuri mu se jer prijelazni rok u HNL-u traje do 18. listopada. Sav fokus sad je na Ferencvarosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom