Sport

Komentari 26

Genij kojem se divio cijeli svijet, pliva u milijunima, vozi - Pandu

Genij kojem se divio cijeli svijet, pliva u milijunima, vozi - Pandu

Prizor je ovjekovječila kćer. Njenog se oca ne vidi kako u Ferrariju ide na neki gala-event u centru Milana nego kako priprema svoju Pandu za đir po šumi pa uživanje u šetnji na svježem zraku

Jedan je od najvećih nogometaša koje je svijet ikad imao, ali nećete ga vidjeti kako na televiziji komentira utakmice, smješka se kao počasni gost na gala-večerama, glamuroznim eventima i u smoking-prigodama.

Robby Baggio (53) ne osjeća takve priče svojima. Prije godinu dana u tenisicama i sportskom sakou došao je u Opatiju kao ambasador 'Italian soccer campa', nogometnog kampa za djecu u Hrvatskoj koji je najavljen u zagrebačkom Trnju.

Pogledajte video: Baggio u Pandi, Cristiano u 'Enterpriseu'

Daleko se bolje osjećao na opatijskom lungo mare s navijačima nego na službenom dijelu događaja sa hrpom formalno odjevenih govornika i uzvanika. Široko je razvukao osmijeh kada je u dvoranu u trenerci ušetao Luka Modrić pa onda kad mu se javio nekadašnji suigrač Zoran Ban i upoznao ga sa svojim sinom.

Stao je, doslovno, svaka dva metra. Našao s veseljem koju minutu za predškolsku djecu talijanskih turista, pa za bračni par opatijskih umirovljenika, pa za grupu naših oduševljenih tinejdžera... Selfie i ćakula. Među narodom.

Uz kavu je na terasi opušteno objašnjavao 'Tu sam jer se nešto radi za djecu, ali volim kad se zasuče rukave i radi, a ne u luksuzu priča o poslu'.

Dok je igrao bio je univerzalno omiljeni nogometni genij. Profesionalna karijera stala je prije 16 godina i od tada 90% vremena ne da nije pred kamerama nego nije nit u gradu.

Kupio je ogromno imanje u Argentini, nekoliko ih ima u Italiji, obožava prirodu i radije je u šumi nego na asfaltu. Kćer ga je fotografirala pa stavila na na društvene mreže: pun je k'o brod, a vozi - Pandu 4x4.

'Znači i božanstva voze aute kao milijuni talijanskih radnika', komentirali su mnogi ovjekovječeni prizor. 'Zlatni repić' radije će s Pandom u šumu na svježi zrak nego u Ferrariju na neki gala-event u centru Milana, Pariza, Londona...

Najčitaniji članci