Sport

Komentari 6

Gerrard ga se odrekao: Eros Grezda vraća se u Gradski vrt

Gerrard ga se odrekao: Eros Grezda vraća se u Gradski vrt

Osijek je prodao Erosa Grezdu u ljeto 2018. za dva milijuna eura, a sad ga vraća u momčad nakon što se u Rangersima nije naigrao. Sve je presudio incident u kojem je pljunuo suparnika

Eros Grezda (24) otišao je iz Osijeka u Rangerse u paketu s Bornom Barišićem (27) u ljeto 2018., ali njihova je karijera na Otoku krenula drugačijim putevima.

Dok se Barišić prometnuo u prvotimca hrvatske reprezentacije, Albanac je uglavnom bio na marginama. U prvoj sezoni nastupio je 13 puta u ligi, još tri u Europskoj ligi i jedan u liga-kupu, a onda je napravio eksces zbog kojeg ga je Steven Gerrard prekrižio.

Albanski reprezentativac na utakmici protiv Ballymena Uniteda za mladu momčad Rangersa 20. rujna prošle godine sukobio se s protivničkim igračem Andrewom Burnsom i pljunuo na njega.

Igrači Rangersa ispričavali su se protivničkom treneru u njegovo ime, klub ga je kaznio i financijski, a Gerrard je bio jasan:

- Više neće predstavljati ovaj klub!

Čekao je Grezda zimski prijelazni rok kako bi dogovorio izlaznu kartu i, čini se, dočekao je u prvim danima 2020. godine. Osijek je pokazao želju da ga vrati, a prema pitanju škotskih medija, posao je dogovoren i Eros će ubrzo ponovno trčati Gradskim vrtom. Kako piše Sun, Rangersi imaju pravo na postotak budućeg transfera.

Inače, Osijek je u subotu počeo pripreme za drugi dio sezone, a uskoro seli u španjolsku Marbellu, gdje je bio u dva navrata. Igrat će pripremne utakmice protiv Puskás Akademije, Nürnberga, bukureštanskog Dinama i moskovskog Lokomotiva. HNL se nastavlja prvog vikenda u veljači.

Najčitaniji članci