Obavijesti

Sport

Komentari 28

Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost

Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost
7

Bili su desetkovani, najmlađa su momčad EL-a, igrali su protiv 20 puta skuplje momčadi i - pokazali da i s takvima mogu u nogometni boj. Ovo je poraz koji peče, ali: ima i razloga za ponos

VIDEO

Hrabra, pametna, fajterska, sjajna Rijeka na kraju je u trećoj minuti sudačke nadoknade pala kod kuće sa 20 puta skupljim liderom La Lige. Ono što nisu uspjeli Real Madrid i Real Betis nekako je, na jedvite jade, na žalost uspio Real Sociedad.

POGLEDAJTE VIDEO: Bit će još ovakvih slavlja

Pokretanje videa...

Riječko slavlje u Kopenhagenu 01:04

Bijeli su zadnji put pobijedili Španjolce prije 36 godina kada je na Kantridi srušen madridski Real. A mogao je s Kvarnera poražen otići i baskijski Real, baš zato ovaj poraz utoliko više peče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franko Andrijašević i Stjepan Lončar imali su tri stopostotne prigode za 1-0. Franko se ozlijedio još u prvom dijelu pa morao izaći nakon 15-ak minuta nastavka. U 75' je na travnjak od umora legao Sandro Kulenović. Dva najjača aduta izbačena su iz stroja.

Simon Rožman opet je izvukao maksimum iz najmlađe momčadi u elitnim europskim natjecanjima. Njegova je Rijeka zaigrala u već dobro poznatih 3-5-1-1 sa Frankom iza Kulenovića, Tomečakom i Štefuljem na bokovima. I igrala - pametno i hrabro.

Teoretski, gledajući imena i financijsku moć, Baski su već na poluvrijeme trebali otići sa jedno 3-0, a zapravo su otišli sretni što ne gube jedan-dva razlike!

Rijeka i Real Sociedad susreli se u 1. kolu Europske lige

Tomečak je u džep stavio strašnog Oyarzabala, Lončar igrao kao 'box to box' europske klase, nije se napucavalo loptu nego igralo nogomet protiv tiki-take, protiv Davida Silve i ostalih majstora iz San Sebastiana.

Gosti su pleli svoju mrežu na polovici bijelih, a Rijeka prijetila iz kontri pa time razotkrila srž priče: Sociedad ima strašan potencijal u napadu, ali i defenzivu kojoj Andrijašević, Kulenović i Lončar mogu napraviti (i radili su) nered.

Znalo se da su Baski najopasniji u finišu prvog dijela i zadnjih 15-ak minuta utakmice. Tako je, na žalost, i bilo. Kad je energija pala, s tribina je krenula još jača podrška da se izdrži i dođe do (zasluženog!) boda, ali Real Sociedad počeo je kombinirati i po kaznenom prostoru Riječana koji su negdje od 75' bili - na konopcima.

Poljak Frankowski dao je gostima šest minuta sudačke nadoknade, a oni su sve uzeli u 93'. Jedna od brzih kombinacija koju je začeo nogometni genij David Silva, s lijeve strane 'na penal' ubacio Mikel Merino, a u trku s desetak metara Nevistiću kroz noge loptu provukao Jon Bautista (25) koji je u igru ušao tek u 85', umjesto Oyarzabala.

Rijeka i Real Sociedad susreli se u 1. kolu Europske lige

Rijeka može biti ponosna na ono što je pokazala protiv totalnih favorita sa sjevera Španjolske. I to: pokazala bez - Prskala, Arsenića, Galovića, Halilovića, Murića i Ristovskog!

Sjajna utakmica riječke mladosti koju će jako dugo peći ovaj poraz, ali Rijeka nije klub koji od poraza radi drame nego ih koristi da iz njih izvuče pouke.

Glavu gore, Bijeli. Bili ste desetkovani, najmlađa ste momčad EL-a, igrali ste protiv 20 puta skuplje momčadi i - pokazali da i s takvima možete u nogometni boj!

Ovo je jedna od onih situacija u kojoj i nakon poraza slijede: čestitke. I Simonu Rožmanu i svim bijelima. Bravo, fajteri. Večeras ste tužni, ali imate razloga i biti ponosni.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...