Obavijesti

Sport

Komentari 7

Gledatelji zazivali VAR, Bebek nije ni trepnuo, Inter pobijedio

Gledatelji zazivali VAR, Bebek nije ni trepnuo, Inter pobijedio
1

Nogometaši Intera lako su pobijedili Istru 1961 2-0 golovima Mitrovića i Bosančića (ag), a utakmica je ušla u povijest kao prva s VAR tehnologijom u HNL-u. Ipak, sudac Ivan Bebek nije posezao za VAR-om

VIDEO

Inter i Istra 1961 prvi su "vjesnici proljeća" ove godine. Derbi začelja, ali tribine na stadionu Ivan Laljak-Ivić i više nego ugodno popunjene, a interes za utakmicu nikad veći. Razlog? Pa, zaželjeli su se gledatelji domaćeg nogometa, ali zanimalo ih je i kako će stvari izgledati s VAR-om. Čak je navratio i jedan skaut bečkog Rapida, a utakmicu je sa zanimanjem s tribine pratio i bivši trener Intera Samir Toplak

Pokretanje videa...

00:47

Da, bila je ovo prva utakmica s VAR tehnologijom u povijesti 1. HNL.

- Ovo je dan D za hrvatski nogomet - uskliknuo je ponosno Ante Kulušić, predsjednik sudačke komisije HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zaprešić: VAR tehnologija koja će se koristiti na utakmici NK Inter Zaprešić - NK IStra

Uvođenje VAR-a protegnulo se. Bilo je to infrastrukturnih problema, trebalo je educirati i suce kroz razna predavanja i seminare. Prošlog tjedna održano je i zadnje predavanje uoči nastavka sezone za nogometaši i predstavnike klubova. Uvođenje nove tehnologije koštalo je oko osam milijuna kuna, a projekt su kao instruktori iznijeli Bruno Marić i Domagoj Vučkov koji je palicu preuzeo prije nekoliko mjeseci.

Danas imamo 16 obučenih VAR sudaca, a samo oni koji su prošli obuku mogu biti glavni suci na utakmicama HNL-a. Također, obuku za rad u VAR sobi prošlo je 12 sudaca.

Zaprešić: VAR tehnologija koja će se koristiti na utakmici NK Inter Zaprešić - NK IStra

Čast da odsudi prvu utakmicu s VAR-om dobio je Ivan Bebek iz Rijeke, a iz VAR sobe asistirali su mu Fran Jović kao VAR sudac i Igor Krmar kao AVAR sudac. Pola sata prije utakmice Jovića i Krmara zaključali su u VAR sobu, a pristup medijima bio je strogo zabranjen. Sve su osiguravali redari koji su pazili da ništa ne ometa spomenute suce.

- VAAAAAR, daj pogledaj VAR - vikali su domaći gledatelji, više onako iz šale, u nekoliko navrata, ali Bebek je rezolutno vodio utakmicu, nije bilo potrebe za gledanjem VAR-a.

U 41. minuti opalio je Istrin Slavko Blagojević laktom u skoku Ivana Mamuta, ali Bebek mu je pokazao samo žuti karton. Nije se oglasila ekipa iz VAR sobe pa vjerojatno nije bilo elemenata za isključenje.

"Škakljiva" situacija zbila se u 77. minuti. Bugarski veznjak Borislav Conev ušao je u šesnaesterac Istre i pao nakon blagog kontakta s igračem, ali dobio je samo žuti karton za simuliranje. Bebek opet nije dobio nikakav signal iz VAR sobe.

Inter je na kraju slavio s 2-0 golovima Josipa Mitrovića iz 11. i Petra Bosančića (ag) iz 26. minute. Niti jedna momčad nije prikazala visoku razinu i do kraja sezone čeka ih grčevita borba za ostanak u ligi, ali "div iz predgrađa" ipak je u boljoj poziciji.

- Inter je iz prva dva šuta zabio dva gola. To je usmjerilo utakmicu na način da smo nakon toga mi morali nešto loviti. Imali smo nekoliko situacija izu kojih smo morali bit opasniji i zabiti gol koji bi promijenio neki odnos na terenu. Ovako  se sve ostalo razvijalo da je išlo na ruku Interu. Mislim da je rezultat realan i da je zaslužena pobjeda Intera - rekao je trener Istre Ivan Prelec.

Zaprešić: Sve je spremno za početak utakmice NK Inter Zaprešić - NK IStra

Klub je na početku priprema ostao bez najboljeg strijelca Marija Ćužea, ali čini se da bi mladi napadač opet mogao u Istru. 

- Ćuže? Ja ne mogu pričati o tome, pričam samo o aktualnom kadru. Igrači nisu ušli u utakmicu kako treba i to se odrazilo na konačan rezultat - rekao je Prelec pa zaključio:

- Vjerojatno će biti nekih promjena u sastavu. Moramo sjesti i vidjeti gdje smo pogriješili. Mi smo kao momčad na čelu sa mnom kao trenerom krivi za ovaj poraz. 

Željko Petrović debitirao je na klupi Intera i uspio odmah na startu svoje ere osvojiti tri boda koja će možda biti i krucijalna u borbi za ostanak.

Zaprešić: Sve je spremno za početak utakmice NK Inter Zaprešić - NK IStra

- Veoma važna tri boda, prva moja utakmica u Zaprešiću. Cilj je bio pobijediti, taj cilj smo ostvarili. Što se tiče igre, polovično sam zadovoljan, a što se tiče karaktera, zadovoljan sam sto posto. Pružili su maksimum cijelu utakmicu. Nemamo više igrača, zato su bila samo četiri igrača na klupi. Ljudi koji su preuzeli klub su na sebe preuzeli odgovornost i mislim da će dovesti nove igrače. Ovo je teško prvenstvo, ovo je bila toliko važna utakmica, a za dalje nam treba kompetitivna ekipa. Konkurencija je zdrava i to igrači znaju. Voljeli bi da dođe Andrić, on je jedan odličan momak. Mamut je igrao dobro, nama jedna ozljeda radi katastrofalne probleme. Sve su to mladi igrači koji tek trebaju igrati za Inter. Nemam ja problema s njima, ali nama trebaju novi igrači - rekao je Petrović pa progovorio o VAR-u.

- Igrali smo korektnu utakmicu, zato niti nisu koristili VAR. To je dodatan stres za igrače jer oni nisu naviknuli igrati pod VAR-om, moraš paziti na standardne situacije, kornere, slobodne udarce, moraš paziti da ne napraviš kakvu glupost. Na to smo upozorili igrače prije utakmice kako ne bi napravili glupost - rekao je Željko Petrović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener