Hajduk, 112. rođendan | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 106

Godine prolaze, ljubav ostaje. Sretan ti rođendan, Hajduče!

Godine prolaze, ljubav ostaje. Sretan ti rođendan, Hajduče!

O veličini i vrijednosti Hajduka bolje od golih brojki i trofeja govore emocije onih koji ga vole, emocije njegovih navijača, i svih onih koji ga poštuju. Kako u Splitu, tako i diljem Dalmacije, Hrvatske, Europe...

VIDEO

'Godine prolaze – ljubav ostaje, Hajduče sritan ti rođendan' sažeo je nepoznati autor grafita na jednom splitskom zidu svu svoju ljubav i strast prema klubu koji voli i za koji navija. I teško je tome još nešto pametno dodati. Bez obzira na sve bure i oluje kroz koje je bijeli brod prolazio i prolazi, jedina konstanta na tom dugom putovanju  bila je ljubav njegovih navijača, njegove pokretačke snage još od osnivanja davne 1911. godine.

Pokretanje videa...

Hajdukovci i 'Kada umrem umotan u bilo' 00:54

Hajduk, klub kojeg su davne 1911. osnovali splitski studenti u Pragu slavi svoj 112. rođendan. Hajduk je od tada odigrao jako puno važnih utakmica, kako onih sportskih, tako i onih van terena, koje su za život kluba i grada ali i država u kojima je živio i djelovao značile gotovo jednako kao i 18 osvojenih državnih prvenstava, 16 kupova i 6 superkupova.

Split: Torcida koreografijom proslavila 63. ro?endan

Nekad davno na današnji dan skuhale bi Splićanke malo bolji ručak, a njihovi muževi bi obukli odijelo i bijelu košulju, i izašli prošetati na Pjacu. Rođendan Hajduka bio je uvijek poseban dan koji se slavio i čestitao. Danas su neka modernija vremena, danas se rođendani ne čestitaju na Pjaci, Rivi ili stadionu, nego na društvenim mrežama, koje su sinoć od ponoći zatrpane čestitkama voljenom klubu Život prolazi, tehnologije se mijenjaju, i baš kao što stoji na grafitu, godine prolaze, a ljubav ostaje. 

Brojne čestitke i uobičajeni protokoli za ovakve prigode ne otkrivaju sve, odnosno, govore premalo o klubu koji je od samog svog osnutka bio više od kluba, koji je uvijek kad je to trebalo bio ''prkos moćnome, zaštita slabome'', koji je proživio i preživio tri krvava četverogodišnja rata, i bio trn u oku većini vlastodržaca u pet država u kojima je živio i djelovao. Kluba koji je rekao povijesno 'ne' i Mussoliniju, i Paveliću i Titu.

U Splitu spektakularan vatromet i bakljada "Torcidi" za rođendan

O veličini i vrijednosti Hajduka bolje od golih brojki i trofeja govore emocije onih koji ga vole, emocije njegovih navijača, i svih onih koji ga poštuju. Kako u Splitu, tako i diljem Dalmacije, Hrvatske, Europe i cijeloga svijeta. U njima leži i najveća vrijednost i snaga Hajduka, i upravo su oni zalog da Hajduk, kako to svi vole istaknuti, živi vječno.

Torcida dimnom zavjesom na rivi proslavila 70. rođendan

Prošla godina bila je posebna jer je Hajduk osvojio Kup nakon devet godina čekanja, no navijači samo jednu želju imaju, a nadaju se da će je igrači ispuniti u 112. godini Hajduka. 

Hajduk je klub koji je toliko toga prošao, bio pred stečajem 2012. godine, ali kako kaže scena iz Velog mista, "Moredu krepat svi kraljevi i carevi, ma Hajduk će ostat". I to je istina, glavni štit Dalmacije i Splita je već 112 godina...

POGLEDAJTE VIDEO: ŠTO ZAGREPČANI KAŽU O ĆIRI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 106

VIDEO

UŽIVO Transferi: Rijeka prodala stopera, bivši "vatreni" je na korak od dolaska u Šibenik...
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Rijeka prodala stopera, bivši "vatreni" je na korak od dolaska u Šibenik...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...
UPOZNAJTE MINI-VATRENE

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...

Neki su bili mirni kao djeca, drugi su jedva čekali izvesti psinu, a neki su, nažalost, morali kao klinci proživjeti strahote rata. Obožavali su nogomet kao djeca, a sada nas predstavljaju na Euru. Upoznajte 'mini vatrene'!
Vlašić otpao s Eura! Dalić ne može zvati novog igrača...
TEK ŠTO SE OPORAVIO...

Vlašić otpao s Eura! Dalić ne može zvati novog igrača...

Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio, rekao je Dalić