Obavijesti

Sport

Komentari 29

Godinu dana na klupi Vatrenih: Dalić zaslužuje čistu desetku!

Godinu dana na klupi Vatrenih: Dalić zaslužuje čistu desetku!
1

Prije točno godinu dana Dalić je vodio prvu utakmicu na klupi. Ocjena mandata - čista desetka! Preuzeo je Hrvatsku u najtežem mogućem trenutku i odveo ju do povijesnog srebra na Mundijalu u Rusiji

VIDEO

Savršeno, briljantno, veličanstveno, na trenutke i nestvarno dobro. Tako možemo opisati Dalićevih godinu dana na klupi Hrvatske.

Na današnji dan prije točno godinu dana Zlatko Dalić sjeo je na klupu Hrvatske. Demoralizirana, pomalo demotivirana i otuđena od naroda - u takvom je stanju Dalić zatekao reprezentaciju.

Eh, da, i to samo dva dana uoči utakmice koju smo morali pobijediti. I to ne bilo koga, ne tamo nekakav San Marino, Andoru ili Gibraltar, nego Ukrajinu u Kijevu. U suprotnom, zbogom, Rusijo...

Ono što je učinio filmski je scenarij. Pobjeđuje u Kijevu, u u kvalifikacijama je potpuno uništio Grčku već u prvoj utakmici i nakon 90 minuta bilo je jasno - Hrvatska ide u Rusiju!

U samo godinu dana u Hrvatskoj je stigao dogurao do statusa božanstva, nema Hrvata koji ne zna za Zlatka Dalića. I ako postoji ocjena od jedan do deset za Dalićev mandat, onda je to, ne petica, nego čista desetka.

Čestitamo, Zlatko. 

Dalićeva era u Vatrenima

  • 1. Ukrajina - Hrvatska 0-2 - Sve osim pobjede u Kijevu značilo je neodlazak na SP. Utakmica godine. Početak ‘Dalićeve ere’.
  • 2. Hrvatska - Grčka 4-1 - Prva utakmica play-offa protiv Grčke i pobjeda 4-1. U uzvratu 0-0 i Hrvatska ide na SP u Rusiju! Najbolje tek slijedi...
  • 3. Hrvatska - Nigerija 2-0 - Prvo kolo SP-a. Nigerija. Dalić ide od prve minute s Kramarićem i napada s četiri špice! Hrvatska pobjeđuje 2-0.
  • 4. Hrvatska - Argentina 3-0 - Rapsodijom od igre na koljenima je Argentina! Adios, Messi! U Hrvatskoj počinje ludnica...
  • 5. Hrvatska- Island 2-1 - Dalić ubacuje Jedvaja, Ćaletu-Cara, Pjacu, Badelja, Pivarića... Nema razlike, pada i Island i prvi smo u skupini prvi put u povijesti!
  • 6. Hrvatska - Danska 3-2 na penale - Dalić je naziva najvažnijom utakmicom. Modrić promašuje penal u 116. minuti. Dalić podiže momčad i vodi nas u četvrtfinale...
  • 7. Hrvatska - Rusija 4-3 - Opet penali i pada domaćin SP-a! Ponavlja se 1998. i polufinale SP-a. Dalić je nacionalni heroj.
  • 8. Hrvatska - Engleska 2-1 - Mandžo ruši bahate Engleze i u finalu smo! u Hrvatskoj više nitko ne spava, cijela država je na nogama.
  • 9. Hrvatska - Francuska 2-4 - Sudac Pitana daruje Francuzima dva gola i gubimo. U Hrvatskoj na dočeku milijuni ljudi.
  • 10. Španjolska - Hrvatska 6-0 - Prva utakmica nakon SP-a i Hrvatska od Španjolske gubi 6-0. Najteži poraz u povijesti. Slijedi Engleska...

Trenerska karijera

  • 16 utakmica vodio je Zlatko Dalić, od toga pet prijateljskih. Golove nismo zabili protiv Perua, Grčke, Brazila i Španjolske. Prvu utakmicu vodio je 9. listopada 2017. protiv Ukrajine
  • Osam milijuna eura na godinu ponudili su Kinezi Zlatku Daliću. Bio bi to najveći ugovor koji je ikad imao jedan hrvatski trener. Dalić ih je odbio i ostao izbornik.
  • 2000. godine završio je karijeru i upisao trenersku školu
  • Braća Dalić za Modre i Bile - Zlatko Dalić ima brata Mirana, također trenera. Zlatko je oduvijek bio navijač Hajduka i san mu je trenirati splitski klub. Brat Miran veliki je navijač Dinama iz Zagreba.
  • Hajduk - Jednog dana bit ću trener Hajduka, rekao je Dalić. Hajduk ga je zvao za sportskog direktora 2016.
  • Prvi posao kao pomoćnik Ćiri - 2002. Ćiro Blažević dolazi u Varteks kao trener umjesto Beseka i za prvog pomoćnika uzima Zlatka Dalića.
  • Trener godine u Emiratima i Saudijskoj Arabiji -  U Abu Dhabiju dobio je titulu najboljeg trenera Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u Saudijskoj Arabiji proglašen je trenerom godine prema izboru sportskih novinara
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani