Obavijesti

Sport

Komentari 33

Golmanska bitka kod Gračana: Ne znam hoće li Letica braniti

Golmanska bitka kod Gračana: Ne znam hoće li Letica braniti
1

Ne želim pričati o tome, meni je najbitnije da obojica kvalitetno rade, te da su pravi pozitivci u svakom smislu. A to je za trenera uvijek jako bitno, obojica su na visokom nivou, objasnio je Nenad Gračan

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 21 godine sljedećih će dana nastaviti kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Italiji i San Marinu.

Izabranike Nenada Gračana očekuje gostovanje kod Češke (23. ožujka), pa domaći ogled s Moldavijom (27. ožujka). Situacija u kvalifikacijskoj skupini 1 vrlo je zanimljiva i neizvjesna; Hrvatska i Grčka se nalaze na samom vrhu s po četiri pobjede i jednim remijem u pet dvoboja, dok Češka ima sedam bodova, ali i utakmicu manje...

- Nažalost, ostali smo bez nekoliko važnih igrača, zbog ozljeda otpali su nam Šemper, Benković, Ivanušec, Bašić i Šunjić . Ostali su u redu, odradili smo već neke treninge, a igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Pred nama su dvije jako važne utakmice, siguran sam kako nam motivacije neće nedostajati i da ćemo protiv Češke i Moldavije ispisati pozitivne rezultate. No, sada je prioritet prva utakmica - Češka - rekao je za Goal izbornik Gračan , pa nastavio:

- Češka je nositelj skupine, sigurno se oni još nadaju plasmanu na Europsko prvenstvo . Ta ja reprezentacija u mlađim kategorijama puno puta bila na završnicama, imaju respektabilnu školu nogometa, ne vjerujem da su oni već nešto otpisali. Očekuje nas u svakom smislu zahtjevna utakmica, a naši igrači moraju biti psihološki na visokoj razini, preuzeti odgovornost i to gostovanje odraditi u skladu s očekivanjima.

Hrvatski izbornik je nastavio...

- Bez obzira na brojne izostanke, mi i dalje imamo kvalitetne igrače koji su spremni za dvije dobre utakmice. Rekao bih da protiv Češke i Moldavije sve ovisi o nama samima, ne smijemo čekati da netko nešto riješi za nas, već sami preuzeti inicijativu i od prve minute ići na pobjedu. Kako protiv Češke, tako i protiv Moldavije . Samo se na taj način možemo približiti svojim ciljevima.

Jeste li zbog brojnih izostanaka naknadno pozvali neko novo lice u reprezentaciju?

- Ne, ovdje nas ima 19, a i prema pozicijama smo na svakom mjestu kvalitetno zatvoreni. Ako se dogodi nešto neplanirano, pozvat ćemo nekoga za drugu utakmicu s Moldavijom , ali sada s ovom grupom pripremamo prvu utakmicu. Kažem, imamo vrlo kvalitetan i širok kadar, vjerujem u ovu momčad i ove igrače.

Velike probleme izborniku stvara mala minutaža nekih igrača (Vlašić, Ćorić...) na klupskoj razini...

- To se događa, takve stvari u nogometu nisu rijetkost. Neki su igrači tijekom zimskog prijelaznog roka promijenili klubove, pa sada igraju manje nego od očekivanoga. Nije samo problem u Vlašiću i Ćoriću, u sličnoj je poziciji sada i Lorenco Šimić kojem je prelaskom u SPAL pala minutaža u odnosu na dane iz Empolija . Imamo još igrača koji nemaju kontinuitet, ali njihova kvaliteta nije upitna. No, ti su dečki sjajno odradili prvi dio kvalifikacija, pa u njih i dalje imam veliko povjerenje.

A kako oni djeluju na treninzima; osjeti li se da nisu pravi?

- Ne, s njima nema baš nikakvih problema na treninzima, sve su to pozitivni dečki koji dobro utječu na atmosferu u našoj momčadi. Samo im nedostaje taj natjecateljski ritam. Ipak, imaju veliku kvalitetu, strašno su motivirani i vjerujem da ćemo svi skupa biti pravi već u Češkoj .

Kakva je situacija s vratarima? Josip Posavec odlično brani u Palermu, dok je Karlo Letica nova zvijezda HNL-a...

- To nas sve veseli. Ovo je još jedan dokaz kako Hrvatska ima sjajne vratare, ne samo u mlađim kategorijama, već i u A reprezentaciji. Lijepo je što naši mladi vratari imaju kontinuitet, brane u sjajnoj formi, a Letica za nas nije nikakva nepoznanica. Pa on je već dugo u našem procesu, branio je za mlađe reprezentativne selekcije, a sada se sjajno snašao na golu Hajduka. I budite mirni, s vratarima nemamo problema.

Dobro, a tko će dobiti priliku u Češkoj - Posavec ili Letica ?

- Ne želim pričati o tome, meni je najbitnije da obojica kvalitetno rade, te da su pravi pozitivci u svakom smislu. A to je za trenera uvijek jako bitno, obojica su na visokom nivou, pa s vratarima jednostavno ne možemo pogriješiti - završio je Gračan .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora