Obavijesti

Sport

Komentari 1

Goluža preporodio zagrebaše: Uzeli veliki bod kod Dinama

Goluža preporodio zagrebaše: Uzeli veliki bod kod Dinama

"Zagrebaši" su golom Aleksa Kavčiča u 41. minuti došli do četiri pogotka prednosti (19-15), ali u završnici su morali spašavati i bod u čemu su i uspjeli.

VIDEO

U utakmici 9. kola Lige prvaka za rukometaše PPD Zagreb je kod bukureštanskog Dinama odigrao 27-27 (14-13) i tako došao do prvog boda na gostovanjima u novoj sezoni Lige prvaka.

Strijelce PPD Zagreba predvodio je Timur Dibirov sa sedam pogodaka, pet ih je postigao Ivan Čupić, a po tri Željko Musa, Karpo Sirotić i Nikola Grahovac. Veliku zaslugu za osvojen bod imaju Zagrebovi vratari: Aljaž Panjtar je obranio devet udaraca, od kojih su dva bili sedmerci,, dok je Dino Slavić imao osam obrana i jedan zaustavljeni sedmerac u neizvjesnoj završnici dvoboja.

Strijelce Dinama predvodio je Andrij Akimenko sa šest golova, a po pet su postigli Nicusor Negru i Ali Zeinelabedin. Sjajan je bio i domaći vratar Saeid Heidarirad koji je sakupio čak 17 obrana.

U prilično izjednačenom prvom poluvremenu, hrvatski prvak je mogao imati i bolji rezultat za drugih 30 minuta, ali su ih u tome spriječile dvije serije domaće momčadi od po tri pogotka, jedna na početku utakmice i druga od 20. do 27. minute, te devet obrana domaćeg vratara Saeida Heidarirada.

No, s obzirom na to da je Dinamo pri vodstvu 13-11 dvaput imao priliku otići na tri pogotka prednosti, a "zagrebaši" posljednje dvije i pol minute odigrali s igračem manje, zaostatak od jednog gola i nije djelovao loše.

Odlično je za PPD Zagreb započelo drugo poluvrijeme, ponajviše zahvaljujući vrataru Aljažu Panjtaru koji je prvo obranio sedmerac, a potom i dva šuta iz igre domaćim rukometašima. Na drugoj strani su izabranici Slavka Goluže u prvih šest minuta bili bez promašaja i serijom 4-1 došao do preokreta i prednosti od dva pogotka (17-15).

Nekoliko promašaja igrača hrvatskog prvaka smanjili su efikasnost PPD Zagreba, ali to nije utjecalo na rezultat, jer je obrana predvođena sjajno raspoloženim vratarom Panjtarom svela Rumunje na samo jedan pogodak u prvih 11 i pol minuta drugog dijela.

"Zagrebaši" su golom Aleksa Kavčiča u 41. minuti došli do četiri pogotka prednosti (19-15), imali priliku otići na +5, ali je Klaričin šut s vanjske pozicije Heidarirad obranio.

PPD Zagreb poražen od Dinama iz Bukurešta u EHF Ligi prvaka

Nakon dva uzastopna pogotka Dinama i smanjenja Zagrebove prednosti na 19-17, Slavko Goluža je zatražio minutu odmora, kako bi smirio svoje igrače. Uslijedila je akcija na crtu za Grahovca, koji je izborio sedmerac. Nepogrešivi izvođač kaznenih udaraca bio je Čupić i na polovici drugog poluvremena ponovno odveo PPD Zagreb do +3 (20-17).

Hrvatski prvak je u 50. minuti još uvijek imao tri gola viška (24-21), ali se Dinamo počeo dizati i stizati zaostatak. Rumunji su tako serijom 3-0 od 52. do 56. minute prvi put poveli u drugom poluvremenu.

U završnih pet minuta briljirao je Zagrebov vratar Dino Slavić, koji je obranio sedmerac i spriječio Dinamo da ode na dva gola prednosti. Domaća momčad je u zadnjih 40 sekundi ušla s minimalnim vodstvom (27-26), ali je Karpo Sirotić 19 sekundi prije kraja probio rumunjsku obranio i svladao sjajno raspoloženog domaćeg vratara Saeida Heidarirada za konačnih 27-27.

Rumunji su se u zadnjem napadu spetljali i ostali bez pravog šuta prema vratima.

Nakon devetog kola PPD Zagreb se sa šest bodova popeo na šesto mjesto, ostavivši iza sebe Wislu Plock sa pet bodova i Porto koji ima samo jedan. Dinamo je na četvrtom mjestu sa 10 bodova. U vodstvu je PSG sa 16 bodova, jednim više od Telekom Veszprema koji je u četvrtak pred svojim navijačima svladao Wislu sa 32-22.

PPD Zagreb će u sljedećem kolu, posljednjem u ovoj kalendarskoj godini, u četvrtak, 15. prosinca (20.45), gostovati kod poljske Wisle, izravnog konkurenta za šesto mjesto koje vodi u nokaut fazu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica