Obavijesti

Sport

Komentari 60

Gordon Schildenfeld: 'Spahić i ja, obrana kao armirani beton'

Gordon Schildenfeld: 'Spahić i ja, obrana kao armirani beton'
2

Uz dva Čileanca tu su ‘Makedonac’ Arijan Ademi, Alžirac Soudani, Eduardo. Plus Schifo i Spahić, zbilja zvuči dobro. No treba biti spreman i na Spahićevu narav...

VIDEO

Čuo sam da Dinamo želi dovesti Spahića i mene. Ne sumnjam da bismo Spaha i ja sjajno funkcionirali kao stoperski par, javio se iz Atene Gordon Schildenfeld.

Zdravko Mamić je javno rekao kako iduće sezone u pohodu na Ligu prvaka želi stoperski par Schildenfeld - Spahić. Hrvatski reprezentativac i reprezentativac BiH, igrači s velikim iskustvom.

- Spahić i ja?! Pa to vam je kao armirani beton - uvjerava Schildenfeld i dodaje:

- Emir je sjajan igrač.

Armirani beton je spoj betona i armiranog čelika. Schifo bi u tom spoju vjerojatno bio beton, a Spahić armirani čelik. Iskusnog je stopera narav stajala otkaza u Bayer Leverkusenu.

Tukao se Spahić s redarima u Njemačkoj, ali i sa suigračima, suparnicima. Spahić još drži rekord francuskog prvenstva od sedam utakmica suspenzije zbog crvenoga kartona dok je nosio dres Montpelliera. Tad je radio lakat, a i šaka mu je jednako opasna. Teška narav.

- Impulzivan je, to nije sporno, prebrzo reagira, ali s njim treba znati - kaže nam Safet Sušić, koji je novu Dinamovu “metu” pet godina vodio u BiH.

- Da sad vodim klub, prvo bih doveo Spahića. Zdravko Mamić će pogoditi ako ga dovede u Dinamo. Iako ima 34 godine, on još može igrati četiri-pet godina na visokom nivou. Kod mene je u reprezentaciji bio jedan od lidera, sigurno da može biti i lider u ovom Dinamu - tvrdi bivši izbornik BiH.

Tin Jedvaj osam je mjeseci dijelio svlačionicu sa Spahićem u Bayer Leverkusenu.

- Naravno da bi Dinamo povukao dobar potez. On bi bio veliko pojačanje - kaže nam bivši stoper “modrih”.

Stoperski par Spahić - Schildenfeld. To dobro zvuči, za njih neće trebati plaćati odštetu, ali trebat će izdvojiti možda čak i dva ili dva i pol milijuna eura za ova dva igrača po sezoni.

Iduće bismo sezone u Maksimiru tako mogli gledati “legiju” reprezentativaca.

Uz Schildenfelda i Spahića, tu bi bili golman Eduardo, Pinto, Ademi, Pjaca, Čileanci Henriquez i Fernandes, Alžirac Soudani, naš mladi reprezentativac Ante Ćorić. Bila bi to respektabilna momčad kojoj bi cilj bio prolazak u skupine Lige prvaka.

Zoran Mamić već neko vrijeme tvrdi kako je ovaj Dinamo najjači u zadnjih 10-ak godina.

S dva-tri kapitalca poput Spahića i Schildenfelda to bi doista bila jaka momčad. No treba biti spreman i na Spahićevu narav. Kao što reče Sušić, s Emirom treba znati. Bit će to veliki izazov za sve u klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu