Obavijesti

Sport

Komentari 41

Festival promašaja Šibenčana i bomba Fruka: Gorica uzela sve

Festival promašaja Šibenčana i bomba Fruka: Gorica uzela sve

Iako je Šibenik bio momčad koja je kontrolirala utakmicu i napadala, gosti idu kući s tri boda. Napromašivali su se nogometaši sa Šubićevca, a dva je puta lijepo zabio Toni Fruk za Goricu

U prvom susretu 11. kola Prve HNL nogometaši Gorice slavili su na Šubićevcu protiv Šibenika 2-1. Gorica je time prekinula kratki negativan niz te se učvrstila na petom mjestu ljestvice, dok je Šibenik poražen sedmi put ove sezone i ostao je sedmi.

Dvoboj je počeo napadima Šibenika, a najopasniji po gostujućeg golmana Banića bili su Jakoliš i Marin. No, gosti iz Velike Gorice su vrlo brzo uzvratili i to na majstorski način. U prošlom kolu Toni Fruk je postigao sjajan pogodak protiv Rijeke, a sada je režirao novu majstoriju. U 15. minuti je gromovito raspalio s 15-ak metara iskosa te je pogodio bliže rašlje domaćih vrata.

Nakon primljenog gola Šibenik je nastavio napadati, ali krajem poluvremena novi šok za domaćina. U 41. minuti je ponovno pucao Fruk, a lopta se od Perića odbila u mrežu.

U drugom poluvremenu nastavila se inicijativa Šibenika koji je nizao šanse i u 66. minuti je napokon smanjio. Ćurić je opalio s 25 metara, a lopta je udarivši od Krizmanića promijenila smjer i zakoprcala se u mreži. Premda je pokušavao, Šibenik do kraja nije uspio uzeti barem bod.

Gorica je prije ove pobjede izgubila dvije utakmice u dramatičnim završnicama i sudačkim nadoknadama (Osijek 2-3 i Rijeka 3-4). Šibenik je, pak, dobio uvodne tri domaće utakmice u sezoni, ali je onda izgubio dva puta u nizu (Osijek i sada Gorica). U subotu će igrati Lokomotiva i Slaven Belupo (17 sati), odnosno, Istra 1961 i Rijeka (19:05 sati), dok su u nedjelju na rasporedu utakmice Dinamo - Hrvatski dragovoljac (17 sati) i derbi Osijek - Hajduk (19:30 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
11. KOLO HNL-A 18:00 , STADION ŠUBIĆEVAC, ŠIBENIK
Šibenik
66' Ćurić
1 : 2
Gorica
15', 42' Fruk
Sortiranje događaja
90'+'4'

Nije danas suđeno Antoniju Marinu. Imao je odličnu priliku za izjednačenje u posljednji trenutak, a nedugo nakon toga označio je kraj Tihomir Pejin! 

90'+2'

Još jednom je pucao Ćurić iz daljine, ali obranio je to Banić! Imaju domaći korner, najviši je u skoku bio Torres, ali pucao je glavom iznad gola. 

90'

Neće pa neće danas Antonija Marina. Naletio je napadač Šibenika na odbijenu loptu, snažno je pucao lijevom nogom, ali otišlo je to preko gola. U međuvremenu je četvrti sudac pokazao četiri minute nadoknade.

84'

Ubacio je Antonio Marin iz slobodnog udarca, nezgodna je to bila lopta prema drugoj stativi, a Stipe Bačelić-Grgić nije uspio zahvatiti loptu kako treba i pucao je pokraj gola. Nedugo nakon toga preoštro je Niko Janković startao na Kvesiću i za to zaradio žuti karton. 

81'

Evo i prvog kornera za Šibenik. Pokušao je Keita, blokirali su domaći i sve je završilo udarcem iz kuta. Rogić nije reagirao najsigurnije, ali izbjegli su Šibenčani opasnost. Nakon toga je Benito tražio faul nakon duela s Bačelićem-Grgićem, ali Pejin i dalje pušta dosta grubu igru. 

Komentari 41