Obavijesti

Sport

Komentari 7

Gorica dovela pet pojačanja i trenera Toplaka: Optimist sam

Gorica dovela pet pojačanja i trenera Toplaka: Optimist sam
9

Nogometni drugoligaš iz Velike Gorice u drugi će dio sezone krenuti s pet novih igrača, ali s novim trenerom. Na klupu je došao prvoligaški stručnjak Samir Toplak

VIDEO

Klub drugoligaški, ali sve ostalo u subotu ujutro djelovalo je prvoligaški. HNK Gorica, prvak druge lige u sezoni 2010/11., koji nepravedno nije izborio promociju u najviši rang, predstavio je javnosti trenera Samira Toplaka i nova pojačanja.

- Jesen je bila lošija nego što smo planirali i sad nas čeka borba za ostanak. Zato smo morali napraviti iskorak i u igračkom kadru, ali i u struci. Uz trenutačne rezultate, cilj je i razvoj mladih igrača, a u klubu smo uvjereni da je Samir Toplak pravi čovjek za taj posao - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Goričani su drugoligašku jesen okončali na 12. mjesto, ispod svih očekivanja. Za ostanak u ligi potrebno je uloviti najmanje devetu poziciju. Pred novim trenerom je zato velik posao, no Toplak je u klub stigao nasmiješen, pun vedrine i optimizma.

U sličnoj situaciji bio sam i kad sam preuzimao Cibaliju. Da nisam optimist, ne bih bio ovdje, rekao je Toplak

- Jesam, zaista sam veliki optimist. Da nisam, ne bih se ni prihvaćao ovog posla. U sličnoj situaciji bio sam i kad sam preuzimao Cibaliju. Momčad je bila na 14. mjestu, a sezonu smo završili kao peta momčad HNL-a te u polufinalu Kupa. Istim smjerom želim ići i s Goricom - kazao je Toplak, Varaždinac koji je radio čuda u nemogućim uvjetima sa svojim Varaždinom.

Posljednja tri mjeseca bio je bez posla i sad je spreman na novi početak u jednom od najsređenijih nogometnih klubova u Hrvatskoj.

- Situacija nije jednostavna, pogotovo zato što do kraja sezone imamo još 14 utakmica. Međutim, došao sam s velikim ambicijama i spreman sam na rad. Neke probleme već sam detektirao, no svoju momčad tek moram detaljno upoznati. Najvažnije od svega je da budemo klapa, ovo je momčadski sport i jedino tako možemo naprijed - uvjeren je novi trener Gorice.

Priznaje i sam da dosad, što se tiče druge lige, nije bio "sto posto unutra". Ali Toplak je ozbiljan tip, otkad je dogovorio dolazak u Goricu prikupio je puno informacija o protivnicima. Iako...

- Važnije mi je upoznati svoju momčad i izvući maksimum iz nje. O protivnicima ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme - kaže Toplak.

Ono što smo uprskali u 2012., moramo ispraviti u 2013. godini, kaže predsjednik

Okosnica momčadi ostala je u Gorici, treneru je posebno važno to što je ostao Domagoj Abramović. Tu su i Jančetić, Milanović, Sabljak i još neki igrači s prvoligaškim iskustvom, a došlo je i pet novih igrača - bivši igrač Rijeke Matija Matko, napadač Marin Jonjić iz Imotskog, veznjak Pejo Pejić iz Lokomotive, bivši igrač Hrvatskog dragovoljca Mario Jurin te mladi Borna Katanić.

- Ovih dana trebao bi stići i još jedan stoper. Osim svih njih, stipendijske ugovore potpisali su Vinković, Straga, Panadić (sin bivšeg igrača Dinama Andreja, op.a.) Dianežević, Šandor i Kovačić - naglasio je predsjednik Črnko te zaključio:

- Ono što smo uprskali u 2012., moramo ispraviti u 2013. godini!

Milinović je i dalje dobrodošao

Jesenas je Goricu vodio Damir Milinović, no nakon završetka polusezone morao je otići.

- Hvala gospodinu Milinoviću na kvalitetnoj suradnji, žao nam je što smo je morali raskinuti jer je ostavio sjajan dojam i kao trener i kao čovjek. Nadam se da će jednoga dana opet voditi Goricu - rekao je sportski direktor Gorice Damir Cvetko, pa se okrenuo novom čovjeku s klupe:

- Toplak je uspio u teškim uvjetima u Varaždinu, a potom je i spasio Cibaliju. To su odlične preporuke.

Klub pomogao obitelji svog igrača

U blagdansko vrijeme i HNK Gorica je odlučila pomoći obitelji jednog od svojih igrača iz omladinskog pogona. Zaposlenici kluba skupili su 3000 kuna i predali novac majci svoga igrača, kojoj će u ovim teškim vremenima ovakva pomoć itekako dobro doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union