Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gorica dovodi golmana Ajaxa, Papadopoulos više nije 'lokos'

Gorica dovodi golmana Ajaxa, Papadopoulos više nije 'lokos'

Gorica čeka papire pa će i službeno potvrditi dovođenje Dominika Kotarskog iz Ajaxa na posudbu. Lokomotiva je ostala bez Kyriakosa Papadopoulosa, a otići bi mogao i Josip Pivarić

VIDEO

Svjetla reflektora uperena su na Europsko nogometno prvenstvo koje se igra diljem kontinenta. Klubovi 1. HNL, pak, počeli su raditi u tišini i spremati se za novu sezonu. Sredinom lipnja "užareni" su mobiteli sportskih direktora. Nude se igrači, zovu razni menadžeri, a neke konkretne poteze naši klubovi su povukli.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo izvukao Valur u Ligi prvaka

Pokretanje videa...

Dinamo i Valur u Ligi prvaka 04:24

Lokomotiva je iz škole nogometa na mjesto glavnog trenera seniora postavila Silvija Čabraju (53). On na treninzima ima 30-ak igrača, a tri internacionalca napustila su klub.

Grčki stoper Kyriakos Papadopoulos (29) u potrazi je za novim klubom, iako ga je ugovor s "lokosima" vezao do zadnjeg dana ove godine. Spominjao se u kontekstu Dinama i Hajduka, a tek treba vidjeti hoće li ostati u 1. HNL ili otići u neku drugu ligu. Prošle sezone za momčad s Kajzerice odigrao je 24 utakmice uz dva gola i ponovno se, nakon kalvarije s ozljedama, vratio u krug reprezentativaca.

Belgijac Moutir Chajia (23) došao je ljetos kao veliko pojačanje s iskustvom igranja u drugom razredu talijanskog nogometa, ali nije se nametnuo. U 27 nastupa zabio je samo dva gola i jednom asistirao.

Član Lokomotive od sljedeće sezone neće biti ni Irfan Hadžić (28). U 11 nastupa zabio je samo jedan gol uz dvije asistencije, a u završnici sezone stradalo mu je koljeno u susretu s Goricom.

Također, otići bi mogao i Josip Pivarić (32). On će dobio rok do 1. srpnja da odluči hoće li napustiti klub i otići u inozemstvo ili ostati. Vratio se u Lokomotivi u "nogometni život" i u 23 utakmice zabio šest golova uz tri asistencije, čak se okušao na poziciji lijevog krila. 

Kadar slaže i Hrvatski dragovoljac. Ugovor je potpisao veznjak Ivan Roca (25), a na probi je još niz zanimljivih igrača, poput Ivana Abramovića (27), koji je u SAD-u nastupao za sveučilišne momčadi pa bio i u Italiji. Zadnji angažman Abramović je imao u zaprešićkom Interu.

U Americi je bio i Jakov Bašić (24), brat Tome Bašića, povremenog hrvatskog reprezentativca iz Bordeauxa. Pa se vratio u Hajduk II, a eksplodirao u Dugopolju, gdje je u 21 utakmici zabio tri gola i ostvario pet asistencija.

Konkurencija za dobiti ugovor bit će mu Zadranin Kristijan Jurić (24), koji se istaknuo dobrim nastupima u Dubravi. U 32 nastupa zabio je dva gola i ostvario pet asistencija.

I Gorica je dovela dva nogometaša na probu. Kod Krune Rendulića treniraju Matej Adžić iz Kurilovca i Tomislav Knežević (22) iz slovačkog Trenčina.

Ipak, najveće pojačanje bit će dolazak Dominika Kotarskog (21) na posudbu iz Ajaxa. Sve bi trebalo biti završeno kroz nekoliko sati, čekaju se neke potvrde iz nizozemskog kluba. Kotarski je prošle sezone branio za mladu momčad "kopljanika" i bio na klupi prve momčadi, a konkurencija u Gorici bit će mu Ivan Banić (26). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani